Vanavond op tv: Lijsttrekkers tegenover elkaar in NOS-slotdebat
Bron: Daniël Schalk

Vanavond op tv: Lijsttrekkers tegenover elkaar in NOS-slotdebat

Geschreven door Daniël Schalk

Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen gaan de lijsttrekkers van zowel de kleine als de grote politieke partijen in debat. Vóór het NOS Journaal van 20:00 uur gaan de kleinere partijen met elkaar in debat en om 20:30 uur is het slotdebat van de NOS met de lijsttrekkers van de acht grootste partijen.

In De Stemming ontvangt Winfried Baijens de lijsttrekkers van de kleine partijen in de Tweede Kamer en de partijen die volgens de Peilingwijzer van 24 februari kans maken op een zetel. Onder andere Thierry Baudet (FvD), Joost Eerdmans (JA21), Henk Krol (Lijst Henk Krol) en Farid Azarkan (DENK) zijn aanwezig.

Na het NOS Journaal van 20:00 uur is het de beurt aan de lijsttrekkers van de acht grootste partijen. De lijsttrekkers gaan in duo’s met elkaar in debat. Elke lijsttrekker gaat twee keer in debat: één keer over een eigen gekozen stelling en één keer over een stelling die is aangedragen door de tegenstander.

De duo’s zijn:

  1. Geert Wilders (PVV) en Sigrid Kaag (D66)
  2. Lilian Marijnissen (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA)
  3. Jesse Klaver (GroenLinks) en Wopke Hoekstra (CDA)
  4. Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV)
  5. Gert-Jan Segers (CU) en Jesse Klaver (GroenLinks)
  6. Sigrid Kaag (D66) en Lilian Marijnissen (SP)
  7. Lilianne Ploumen (PvdA) en Gert-Jan Segers (CU)
  8. Wopke Hoekstra (CDA) en Mark Rutte (VVD)

NOS Nederland Kiest: De Stemming is vanavond om 19:00 uur te zien op NPO 1. Na het NOS Journaal, om 20:30 uur, is NOS Nederland Kiest: Het Debat te zien op NPO 1.