Slotdebat NOS gaat door: ‘Gepast na hervatten campagnes’

Slotdebat NOS gaat door: ‘Gepast na hervatten campagnes’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het slotdebat van de NOS gaat vanavond door. De omroep noemt het ‘gepast’ om het debat door te laten gaan, nu de politieke partijen hebben besloten de campagne voor de verkiezingen te hervatten. De partijen zullen aan het begin van het debat stil staan bij de gebeurtenissen, aldus de NOS.

Volgens bronnen van RTL Nieuws zou het debat mogelijk worden afgelast, als het debat over de aanslag in Utrecht in de Tweede Kamer door zou gaan. Het debat kwam er niet, maar het vragenuur met minister-president Mark Rutte stond vanmiddag wel volledig in het tegen van de aanslag.

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit. In het Huis der Provincie in Arnhem doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. De leiding van het debat is in handen van Journaallezeres Annechien Steenhuizen.

Het debat van EenVandaag werd maandagavond vanwege het schietincident wel afgelast. Na de schietpartij werden de campagnes rondom de Provinciale Statenverkiezingen stilgelegd. CDA-leider Buma zei vanmorgen dat gezamenlijk was besloten om de campagnes vandaag ‘op een waardige manier’ te hervatten.

Foto: Screenshot NOS