Jan Kooijman maakt nieuw seizoen Levenslang met Dwang?
Bron: KRO-NCRV

Jan Kooijman maakt nieuw seizoen Levenslang met Dwang?

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan Kooijman komt terug met een nieuw seizoen Levenslang met Dwang? Het programma is vanaf april te zien bij KRO-NCRV op NPO3. Het programma was van 2014 tot en met 2018 te zien bij jongerenzender RTL5, waar Jan Kooijman en Dennis Weening het presenteerde.

Jan volgt in het programma opnieuw zeven kandidaten met ernstige dwangstoornissen die vechten voor een normaal bestaan. "Ik ben erg blij dat we voor KRO-NCRV een nieuw seizoen van Levenslang met dwang? mogen maken. Dat is, zeker in deze tijd, hard nodig. Corona heeft het leven van mensen met een dwangstoornis er niet makkelijker op gemaakt.", laat Jan weten.

De zeven deelnemers, tussen de 17 en 39 jaar, hebben de meest uiteenlopende soorten dwang zoals teldwang, poetsdwang, symmetriedwang, controledwang of een angststoornis. Achter elke dwang zit een persoonlijk verhaal dat de angst en daarmee dwang herleidt. De kandidaten ondergaan twee weken intensieve exposuretherapie onder leiding van vier therapeuten werkzaam bij gespecialiseerde centra.

Levenslang met dwang? vanaf dinsdag 6 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.