Tweede seizoen voor Levenslang met Dwang

Tweede seizoen voor Levenslang met Dwang

Geschreven door Pieter Jongsma

Het RTL5-programma Levenslang met Dwang keert terug met een tweede seizen. Dat heeft Jan Kooijman laten weten via Twitter; "Heel erg blij om te kunnen vertellen dat Levenslang met Dwang  terug komt voor een 2e seizoen!"

In Levenslang met Dwang gaat een groep mensen, die lijden aan een dwangstoornis, op reis om hun probleem aan te pakken. Het tweede seizoen van Levenslang met Dwang wordt wederom gepresenteerd door Jan Kooijman.

Onder begeleiding van een aantal experts gaat de groep tijdens de reis de moedige strijd tegen hun obsessieve dwang aan. Het team van experts confronteert de deelnemers met tal van oefeningen en opdrachten. Jan ondersteunt hen en doet verslag van de ontwikkelingen. Iedere kandidaat heeft zijn of haar persoonlijke doel tijdens deze reis.

‘Levenslang Met Dwang?’ gaat over doodgewone mensen die ergens in hun leven ongewild slachtoffer zijn geworden van hun eigen dwangmatigheden. Zij zien zelf ook in dat het heftig en onbegrijpelijk is wat zij doen en willen er maar al te graag van worden verlost. Naast de hoogte- en dieptepunten die zij meemaken, nemen zij stuk voor stuk een flinke dosis humor en zelfspot mee op reis. Eén ding is daarbij zeker: zij treden uit hun comfort zone en maken allemaal grote stappen op weg naar een leven met minder dwang.

Wil jij je opgeven voor het nieuwe seizoen? Meld je dan hier aan.