1 april 2021: WinterSongfestival & spin-off Ik Vertrek met thuisblijvers
Bron: EBU / Thomas Hanses

1 april 2021: WinterSongfestival & spin-off Ik Vertrek met thuisblijvers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het is vandaag weer 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Komt er écht een winter-editie van het Songfestival op het ijs? En een spin-off van Ik Vertrek met thuisblijvers? Wij zetten de leukste 1 april-grappen uit de entertainmentwereld op een rijtje!

Het televisieprogramma Ik Vertrek is al jarenlang een groot succes op NPO 1, maar door de coronacrisis zitten heel veel mensen al een jaar thuis. Omroep AVROTROS komt daarom met een spin-off van Ik Vertrek, namelijk: Ik Vertrek Niet. In het nieuwe programma volgt AVROTROS de thuisblijvers.

Songfestival-organisator EBU kondigde vandaag een nieuwe muziekwedstrijd aan: The Wintervision Song Contest. De Olympische Winterspelen zouden de inspiratiebron voor het WinterSongfestival zijn. In december 2022 zal de eerste editie plaatsvinden in Zweden. Alle 15 landen treden op vanaf het ijs.

Zanger Gordon domineert al weken het nieuws met zijn hondje Toto, dus is de stap klein om oud-profvoetballer Andy van der Meijde op te volgen als enige echte Koning TOTO. Tijdens het EK zou Gordon de rol van Koning TOTO vervullen in de reclame-uitingen van TOTO. Dit lijkt ons ook weer een 1 april-grap!

Ook Rotterdam gebruikt het Eurovisie Songfestival voor een heerlijke 1 april-grap. Morgen is het nog slechts 50 dagen tot de grote finale van het Songfestival in Rotterdam Ahoy, vandaar dat gaststad Rotterdam de wereld over is gevlogen om op iconische plekken kleurrijke Songfestival-vlaggen op te hangen.