Talitha Muusse stopt met presentatie Op1
Bron: KRO-NCRV

Talitha Muusse stopt met presentatie Op1

Geschreven door Pieter Jongsma

Talitha Muusse stopt per direct met het presenteren van de talkshow Op1. Vanavond is ze niet te zien naast Sven Kockelmann in de laatste zondaguitzending van de talkshow van NPO1. Ze schrijft op haar social media kanalen dat ze restricties kreeg opgelegd.

“Ik heb besloten de laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. De KRO NCRV heeft voorwaarden gesteld aan mijn optreden die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel. Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg.”, schrijft ze.

Vorige week kwam Talitha in het nieuwe vanwege haar woede uitbarsting na het Omtzigt-debat. Ze vindt het onbestaanbaar dat Rutte gewoon naar mag als minister-president en riep mensen op om naar Den Haag te komen. KRO-NCRV gaat met Talitha in gesprek over een nieuwe rol binnen de omroep. “Op1 vereist journalistieke onafhankelijkheid en heeft een presentator nodig die gesprekspartner kan zijn voor iedereen aan tafel. Daarom is samen met Talitha besloten dat zij vanavond de uitzending van Op1 namens KRO-NCRV niet presenteert.”

Sven Kockelmann presenteert Op1 vanavond solo. “We betreuren het dat Talitha de laatste uitzending niet kan afmaken, maar we hebben er vertrouwen in dat Talitha voor KRO-NCRV in de toekomst spraakmakende programma’s kan gaan maken, passend bij wie zij is en waar ze zich sterk voor maakt.”