Omstreden 538 Koningsdag gaat niet door
Bron: 538

Omstreden 538 Koningsdag gaat niet door

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Koningsdagfeest dat Radio 538 in Breda zou gaan geven gaat niet door. De gemeente Breda geeft vanwege veiligheidsoverwegingen geen vergunning voor het feest. Op zaterdag 24 april zou Radio 538 in Breda 10.000 bezoekers ontvangen tijdens een Fieldlab evenement. 

De afgelopen dagen kwam het evenement in opspraak. Duizenden mensen tekende een online petitie om het evenement niet door te laten gaan. Ziekenhuizen in het land liggen vol met corona patiënten, volgens hen is feest onverantwoord.  Alle bezoekers ontvangen hun geld terug van de tickets. De zender komt nu op dinsdag 27 april alsnog met een alternatieve manier om Koningsdag te vieren, de aanvulling daarvan is nog niet bekend. 

Coco Hermans, Radio Director 538: “Met ‘538 Oranjedag’ wilde 538 als Fieldlab-evenement bijdragen aan de organisatie van veilige en verantwoorde events in de toekomst. We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het Koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen..”