Vakantiepark voor hondenliefhebbers in nieuw seizoen IK VERTREK

Vakantiepark voor hondenliefhebbers in nieuw seizoen IK VERTREK

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond start het nieuwe seizoen van IK VERTREK. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen volgen de camera’s Kees en Monique van der Have.

Er zijn weinig mensen ter wereld zo gek op dieren als Monique (49), en dan met name op honden. In Nederland runt ze haar eigen hondenschool, maar het is haar grote droom om een vakantiepark voor hondenliefhebbers te beginnen. Ook haar man Kees (51) heeft ze enthousiast gemaakt voor haar plannen en dus emigreren de twee samen met hun vijf honden, zes katten en twee konijnen naar Oost-Duitsland om van een vervallen vakantiepark een hondenparadijs te maken.

Monique is optimistisch gestemd en neemt zelfs al de eerste boekingen aan. Maar haar man Kees is wat minder positief… Hij doet de verbouwing helemaal zelf en loopt al snel tegen grote problemen aan. Niet alleen de waterleiding, maar ook het gas en de elektra blijken in zeer ernstige staat. Het hele park moet opengebroken worden, alles moet worden vervangen. Het spaargeld raakt op en het is nog maar de vraag of ze tenminste één van de vijftien huisjes op tijd afkrijgen.

In dit nieuwe seizoen van IK VERTREK volgen de camera’s daarnaast onder meer Peter en Heike Scholten. Zij besluiten samen een lodge te beginnen in Zuid-Afrika. Rianne en Cobus Hartgers-Bleeker vertrekken samen met de kinderen naar Portugal om de camping van Rianne’s ouders over te nemen. En Daan (59) en Clasien (60) verhuizen naar het Franse nougatstadje Montélimar, met als belangrijkste reden ‘driehonderd dagen zon per jaar’.

In IK VERTREK worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemerschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

IK VERTREK
Uitzending zaterdag 31 augustus
Nederland 1 – 21.10 uur