Spraakmakende zaken in nieuw seizoen Red mijn vakantie

Spraakmakende zaken in nieuw seizoen Red mijn vakantie

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vanavond start een nieuw seizoen Red mijn vakantie. In het nieuwe seizoen Red mijn vakantie staan er weer spraakmakende zaken en schrijnende situaties op Alberto Stegeman en Rob Geus te wachten. De heren schieten Nederlanders ook deze zomer in binnen- en buitenland te hulp. Zo test hygiëne-expert Rob de kwaliteit van het eten en de onderhoudsstaat van accommodaties. Alberto zet zich in voor een fatsoenlijke oplossing voor gedupeerde vakantiegangers en gaat niet naar huis voordat er een oplossing is gevonden. Red mijn vakantie is vanaf vanavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Problemen op vakantie behoren helaas nog niet tot het verleden. Ook in dit seizoen is de alarmlijn van Red mijn vakantie veelvuldig gebeld door wanhopige vakantiegangers. Vieze accommodaties, een kapotte huurboot en een agressieve beheerder behoren dit seizoen tot de problemen die Nederlanders in het buitenland ervaren hebben. Alberto strijdt voor gerechtigheid op Europese vakantiebestemmingen om gedupeerde reizigers als nog een fijne vakantie te bezorgen. Rob Geus trekt er op uit voor de nodige hygiëne-inspecties en staat zieke mensen bij als het buffet ver onder de maat blijkt te zijn.

Aflevering 1: acute maagklachten en een onveilig verblijf
Alfred verliest zijn baan en besluit af te reizen naar de Turkse stad Alanya, voor een vakantie met zijn zoon Roy. Als gevolg van een overboeking zijn vader en zoon in een ander hotel gedumpt, waar hygiëne ver te zoeken is. Daarnaast is het onveilig, waar ook andere Nederlanders veel last van hebben. Alberto stelt alles in het werk om een oplossing te forceren voor de ruim dertig Nederlandse vakantiegangers in dit verblijf.

Rob Geus springt in de bres voor elf vakantiegangers in het Spaanse Malgrat de Mar. Het buffet is zo dramatisch slecht in dit hotel, dat de gasten acute maagklachten oplopen. Rob onderzoekt de kwaliteit van het eten en confronteert de hotelmanager met zijn bevindingen. Dit leidt tot een hoogoplopend conflict tussen Rob en de hotelmanager.

Tanja en Arjan boekten begin dit jaar een chalet op een vakantiepark via een veilingsite. Op een later moment werd bij hun dochtertje acute leukemie geconstateerd. Het leven van de jonge ouders staat volledig op zijn kop, waarna zij noodgedwongen hun vakantie annuleren. Dit blijkt echter onmogelijk als de veilingsite en het vakantiepark naar elkaar wijzen en het gezin in de kou laten staan.

Red mijn vakantie is vanaf vanavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.