Sí! Vijf Spaanstalige series op Netflix die je gezien moet hebben
Bron: Netflix

Sí! Vijf Spaanstalige series op Netflix die je gezien moet hebben

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Naast de vele Engelstalige series heeft Netflix ook een heel veel goede andere internationale series te bieden. Showbizznetwork.nl zet deze week voor jou 5 Spaanstalige topseries op een rijtje.

La Casa de Papel

We beginnen maar meteen met een van de populairste series op Netflix. La Casa de Papel is een regelrechte hit van de streamingsdienst. In de serie organiseert de Professor samen met acht specialisten een van de grootste overvallen van Spanje. Samen willen zijn een bank infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Alles wordt tot op de puntjes uitgedacht, maar ze krijgen ook te maken met tegenslagen. Op Netflix staan nu twee seizoenen, bestaand uit vier delen. Het eerste deel van seizoen vijf van La Casa de Papel is vanaf 3 september te zien bij Netflix. 

Vis a VIs

Als je na zeven seizoenen Orange Is the New Black nog niet klaar bent met vrouwengevangenissen, dan is Vis a Vis echt iets voor jou. In deze serie volg je de belevenissen in een gevangenis is Spanje. Wanneer de naïeve Macarena Ferreiro tot zeven jaar gevangenisstraf wordt veroordeeld, moet ze zien te overleven in de harde gevangeniswereld. Er staan vier seizoenen klaar om te bekijken op Netflix. 

White Lines

Deze serie werd groots aangekondigd, want de serie is bedacht door Alex Pina die ook het brein is achter La Casa de Papel. Toch viel de serie erg tegen en besloot Netflix er na één seizoen al de stekker uit te trekken. In White Lines gaat Zoë Walker naar Ibiza om de mysterieuze verdwijning van haar broer, een legendarische DJ, te onderzoeken. Ze komt terecht in een wereld van dance, leugens en doofpotaffaires. White Lines seizoen 1 heeft 10 afleveringen en is te zien op Netflix. 

Élite

Van deze serie kwam vorige maand het vierde seizoen uit. In Élite worden drie tieners worden naar een van de beste en meest exclusieve scholen van Spanje gestuurd, nadat hun school is verwoest door een aardbeving. De kinderen van rijke ouders zitten niet op hun komst te wachten en er barst een hevige strijd los op de school. De confrontatie tussen arm en rijk leidt uiteindelijk tot een moord. Seizoen 5 staat ook al op de planning en wordt in 2022 verwacht op Netflix. 

¿Quién mató a Sara?

Deze Spaanstalige serie uit Mexico is nieuw op Netflix en heeft al 2 seizoenen online staan. In de serie neemt Alex, na 18 jaar in de gevangenis, wraak op de familie Lazcano. Hij is door de familie erin geluisd voor de moord op zijn zus Sara. Deze serie vertoont wel een aantal gelijkenissen met de Franse topserie Lupin. Het derde seizoen van ¿Quién mató a Sara? is al aangekondigd door Netflix.