Het olympisch vuur is ook aangestoken voor deze podcasts
Bron: Pixabay

Het olympisch vuur is ook aangestoken voor deze podcasts

Geschreven door Laatste update:

Afgelopen vrijdag was de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. Om 13:00 uur Nederlandse tijd werd het olympisch vuur aangestoken en is het grootste sportevenement ter wereld van start gegaan. Wij hebben een podcastlijst voor jullie samengesteld, zodat je de gewonnen medailles niet hoeft te missen.

1. Ti-Ta-Tokio

In de podcast Ti-Ta-Tokio blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam elke ochtend vooruit en elke avond terug op de Olympische dag. Zij hebben gesprekken met de Olympische sporters over winst en verlies, maar ook over hun gevoel en welke gevolgen de coronapandemie heeft voor hun vorm en sportieve ambities.

2. NOS Olympische Podcast

Presentatoren Henry Schut en Jeroen Stekelenburg doen nu voor de NOS verslag van de Olympische Spelen, maar gingen daarvoor langs bij de topsporters terwijl zij zich gereed maakten voor de Spelen. In een persoonlijk gesprek vertellen de sporters over hun leven als atleet en over hun voorbereidingen op de Olympische Spelen in Tokio.

3. BNR Sport

Journalist Anne-Greet Haars en olympische- en wereldkampioen hockeyster Kim Lammers praten iedere week met sporters, coaches en andere grootheden binnen de sportwereld. Deze podcast luister je vanaf 16 juli iedere vrijdag om 14:00 uur op BNR. 

4. 538 Ochtendshow: Let’s go Tokyo

538-sidekick Jelte van der Groot en columnist Peter Heerschop spraken één maand voor de Spelen met de sporters, coaches en de stafleden van TeamNL. De gesprekken met de sporters gaan onder andere over hun drijfveren en de valkuilen, de voorbereiding en welke muziek een belangrijke rol speelt. In ieder gesprek staan de vijf Olympische ringen centraal, waarbij elke ring een belangrijk thema symboliseert.

5. De Medaillespiegel

In deze podcast van de Stentor gemaakt door Walter van Zoeren en Emma Somsen spreekt sportverslaggever Walter van Zoeren met de topsporters die naar het Olympische Spelen in Tokio gaan. Hoe ziet het leven eruit van de deelnemers van de Olympische Spelen? Elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering online. Luister en kom erachter wie de mensen zijn achter deze machines.  

Welke podcast verdient volgens jou een gouden medaille? Laat het ons weten via Facebook