Ochtend uitzendingen Jeugdjournaal verdwijnen van televisie
Bron: Pixabay

Ochtend uitzendingen Jeugdjournaal verdwijnen van televisie

Geschreven door Pieter Jongsma

De uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal zijn vanaf maandag 6 september alleen nog maar online te volgen. Het programma wordt uitgezonden vanaf een nieuwe studio en is alleen online te volgen en niet meer op televisie. De tv-uitzendingen worden geschrapt omdat uit onderzoek blijkt dat de uitzendingen online vaker terug worden bekeken. “Het was dus een logische stap om over te gaan op een volledige online-versie”, aldus Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal.

De online-uitzendingen worden gepresenteerd door Benjamin Kat en Milou Stoop en zijn dagelijks vanaf 10.00 uur online te vinden. De avond uitzendingen blijven gewoon te zien om 19.00 uur. 

De nieuwe formule biedt meer mogelijkheden. Los aanklikbare video’s geven docenten extra aanknopingspunten om met leerlingen te praten over actuele onderwerpen. “En bij groot nieuws zijn we ook in de ochtend in staat een langere uitzending aan te bieden. Verder stimuleren we de doelgroep actiever te reageren op het nieuws, door in onze uitzendingen vragen van kinderen te beantwoorden. We zijn dus nog completer en niet onbelangrijk: op alle schooldagen, het hele jaar door.”