Natuurquiz Waku Waku keert terug op de buis
Bron: Pixabay

Natuurquiz Waku Waku keert terug op de buis

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De natuurquiz Waku Waku keert mogelijk volgend jaar terug op de buis. Dat maakte productiebedrijf Concept Street, dat de rechten heeft gekocht binnen. Het programma keert terug met vertrouwde elementen met onder andere BN'ers die voor goede doel strijden. 

Het project is door de coronacrisis vertraagd laat eigenaar Roy Aalderink weten. "Maar er ligt nu een plan voor Waku Waku 2.0 waar we omroepen hopelijk enthousiast voor kunnen maken", laat hij aan het ANP weten. "Het wordt Waku Waku voor de 21e eeuw. Er zullen bijvoorbeeld ook allerlei dierenfilmpjes van Instagram of TikTok langskomen. Maar de vaste ingrediënten, zoals de pluchen aapjes en de BN'ers die spelen voor een goed dierendoel, blijven."

Het programma Waku Waku was jarenlang een groot succes. Het programma telt veertien seizoenen waar wekelijks 2 miljoen mensen naar keken. De presentatie was in handen van Rob Fruithof, Sybrand Niessen en Paula Udondek. De afgelopen jaren worden verschillende tv-programma's uit de kast gehaald om in een vernieuwde versie terug te keren.