ESPN kaapt uitzendrechten NBA weg bij Ziggo Sport
Bron: ESPN

ESPN kaapt uitzendrechten NBA weg bij Ziggo Sport

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

ESPN gaat het basketbal uit de Amerikaanse competitie NBA uitzenden. De tv-zender heeft een meerjarig contract getekend. “We zijn verheugd dat we onze langlopende samenwerking met ESPN verder kunnen uitbreiden en zo fans in Nederland meer NBA-wedstrijden en verslaggeving dan ooit tevoren kunnen aanbieden”, zegt Adam Cox, NBA EME Senior Director, Global Media Distribution.

Het meerjarige partnership, dat begint met de start van het 75e seizoen van de NBA deze maand, omvat het meest uitgebreide tv-pakket van de NBA ooit in Nederland. Ook wordt hiermee de succesvolle, jarenlange samenwerking uitgebreid die de NBA en ESPN al hadden in de Verenigde Staten en vele andere landen. Dankzij het partnership is ESPN in de gelegenheid om meer dan 200 livewedstrijden per seizoen uit te zenden in Nederland.

Rob Labree, director Programming & Production van ESPN: “Ik ben ongelofelijk trots een van ’s werelds meest spectaculaire en prestigieuze sportcompetities toe te voegen aan onze programmering. De NBA, met al zijn talenten, iconen en roemrijke teams, behoeft geen nadere introductie. De NBA wordt een prominent onderdeel van de ESPN-programmering, met veel livewedstrijden en populaire programma’s zoals ‘NBA Countdown’ en ‘NBA Today’.”