Man bijt hond pakt uit in 15e seizoen

Man bijt hond pakt uit in 15e seizoen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Maandag 2 september start alweer het vijftiende seizoen van het dagelijkse NCRV-programma Man bijt hond. In de eerste aflevering van het vijftiende seizoen wordt de Man bijt hond-zendmast in Hilversum feestelijk onthuld. Nadat Man bijt hond de TV- Canon voor het meest beeldbepalende televisieprogramma in zestig jaar Nederlandse televisiegeschiedenis won, is de zendmast in Hilversum naar het programma vernoemd. Ter gelegenheid van het vijftiende seizoen wordt dit voor iedereen zichtbaar. Man bijt hond volgt ‘Man bijt hond Coryfeeën’ Don en Elly, Boer Frans ‘Anders’, Lytse Frans, Grietje Post, Hanny en Ton Veerkamp en Jan Stam die bij deze feestelijke onthulling natuurlijk niet mogen ontbreken.

 

En in dit feestelijke seizoen treden bij wijze van uitzondering wél BN’ers op in de rubriek Sterren bellen aan. Deze BN’ers, die Man bijt hond een warm hart toedragen, vieren graag het feestje mee en zullen ondervinden hoe het is om onverwacht aan te schuiven bij mensen. Zo zijn André van Duin, Georgina Verbaan, Giel Beelen, Heleen van Royen, Jandino Asporaat, Marc-Marie Huijbregts, Paulien Cornelisse en Youp van ’t Hek te zien in hun rol als verslaggever van Man bijt hond. Hoe ervaren ze dit en hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Donderdag 17 oktober is de eerste aflevering van Sterren bellen aan te zien met André van Duin.

Ook te zien: een nieuwe serie met boer Frans ‘Anders’ die Jurjen (‘Lytse Frans’) leert hoe hij kan overleven in de wildernis. En Man bijt hond gaat natuurlijk ook weer op zoek naar menselijke schatten, achter Nederlandse voordeuren. Van het Friese ‘De laatste stuiver’ tot aan het Zeeuwse ‘Schuddebeurs’, koerst het programma af op gouden personages, juweeltjes van verhalen en parels van wijsheden.