Half miljoen kijkers voor allerlaatste Man Bijt Hond

Half miljoen kijkers voor allerlaatste Man Bijt Hond

Geschreven door Daniël Schalk

De allerlaatste uitzending van het programma Man Bijt Hond trok vrijdagavond 494.000 kijkers op de vooravond van NPO 2. Het marktaandeel voor de allerlaatste uitzending van het programma dat in 1999 begon op NPO 1, toen nog Nederland 1, komt voor de KRO-NCRV uit op 12,3 procent.

De laatste uitzending stond in het teken van het afscheid van het programma. “Er is vandaag maar één groot nieuwsfeit. Het is de aller- allerlaatste aflevering van ons programma”, zei Michael Abspoel, de stem van Man Bijt Hond. Volgende week begint de opvolger, BinnensteBuiten.

Man Bijt Hond is geïnspireerd op het gelijknamige Belgische tv-programma dat in 1997 haar eerste uitzending had. Vanaf de start tot 2012 werd het programma uitgezonden op de Belgische tv-zender Eén. In 2012 verhuisde het programma naar de commerciële Belgische tv-zender VIER.

Bij de commerciëlen hielt het Belgische programma het slechts een jaar vol. In 2013 stopte Man Bijt Hond definitief in België. In Nederland verhuisde Man Bijt Hond ook naar een andere zender. Sinds 2006 werd het programma niet meer uitgezonden op het toenmalige Nederland 1 maar op NPO 2.

Op NPO 2 heeft Man Bijt Hond het 9 jaar volgehouden, maar na 9 jaar besloot de Nederlandse Publieke Omroep de stekker uit het programma te trekken. Zowel de Nederlandse als de Belgische variant van het populaire programma Man Bijt Hond hebben 16 seizoenen gemaakt.

Bekijk Man bijt hond op TVblik.nl/man-bijt-hond