Grand Prix Zandvoort komende jaren live bij de NOS
Bron: Pixabay

Grand Prix Zandvoort komende jaren live bij de NOS

Geschreven door Pieter Jongsma

De Formule 1 wedstrijden die worden gehouden in Zandvoort zijn de komende drie jaar live te zien bij de NOS.  Dit is onderdeel van de overeenkomst die de NOS heeft gesloten met rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT). 

Ook heeft de omroep het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1 seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting van iedere Grand Prix uit te zenden. Deze samenvatting is samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma over de Formule 1.

“We zijn blij met deze uitkomst”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. “Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

De Nordic Entertaiment Group (NENT) zendt de komende seizoenen alle Formule 1 races live uit via de onlinestreamingsdienst Viaplay. NENT neemt de uitzendrechten na dit seizoen over van Ziggo Sport. Ook via Ziggo Sport had de NOS dit jaar een sublicentie voor het uitzenden van de samenvattingen.