Ziggo Sport zendt Formule 1 in Zandvoort gratis uit

Ziggo Sport zendt Formule 1 in Zandvoort gratis uit

Geschreven door Daniël Schalk

Betaalzender Ziggo Sport zal de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort in 2020 voor heel Nederland gratis beschikbaar stellen. Ook huishoudens zonder Ziggo-abonnement kunnen het hele raceweekend meebeleven. Na 2020 blijft de Nederlandse Grand Prix ook gratis te zien bij Ziggo.

De terugkeer van de Formule 1 op Circuit Zandvoort werd vorige week in Zandvoort aangekondigd. “Heel Nederland leeft nu al massaal mee. En daarom willen wij het F1 Dutch GP-raceweekend Zandvoort gratis uitzenden voor heel Nederland”, zegt directeur Will Moerer van Ziggo Sport.

Mediamagnaat John de Mol probeert van mannenzender Veronica een brede sportzender te maken, maar het lukte hem vorig jaar niet om de uitzendrechten van de Formule 1 binnen te halen. Kabelaar Ziggo verlengde vorig jaar hun contract en daarmee is de Formule 1 in ieder geval tot 2021 te zien bij Ziggo Sport.

De Mol’s mediabedrijf Talpa Network wordt wel mediapartner van de Nederlandse Grand Prix, dat in 2020 na 35 jaar weer terugkeert. Wat de rol van Talpa precies is, is niet duidelijk. Naast Talpa stappen ook PON, Gazelle, Jumbo, CM.com en Volker-Wessels in de Grand Prix. Heineken is de officiële titel partner.

Foto: Ziggo Sport