Sercan teleurgesteld in Salar om nominatie: ‘Puur uit jaloezie’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Sercan teleurgesteld in Salar om nominatie: ‘Puur uit jaloezie’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De 28-jarige Sercan uit het Belgische Tessenderlo moest zaterdag als eerste kandidaat het Big Brother-huis verlaten. Zijn mond viel open toen hij hoorde dat niet de kijker, maar Salar en Nawel verantwoordelijk waren voor zijn nominatie. Sercan is nog steeds in shock, maar de bewoners van 2021 slepen hem er doorheen. “Als ik hun niet had gehad, dan zou ik nog steeds in een zwart gat zitten”, zegt hij.

Je was zaterdagavond in shock toen je hoorde dat je jouw exit te danken hebt aan Salar en Nawel. Wat ging er door je heen?

Totaal gemende gevoelens. Ik heb vier dagen met het idee geleefd dat de kijker mij had genomineerd en om er dan zaterdag achter te komen dat Salar en Nawel mij hadden genomineerd, dat was een klap in mijn gezicht. Ik was vooral geschrokken door Nawel. Ik dacht dat Nawel oprecht was in het huis met mij. Big Brother vroeg ik de dagboekkamer wat ik van Nawel vond en toen heb ik gezegd dat ik haar mysterieus vond. Dat heb ik haar later ook verteld en dat vond ze jammer, omdat ik de enige was waarbij zij zich kon openstellen. Ik twijfel nu over haar oprechtheid. Het was dan wel een geheime missie, maar ze heeft een heel sluw spelletje gespeeld. Ik ben erg teleurgesteld in haar.

Wij zagen op televisie hoe moeilijk Nawel het met de geheime opdracht had. Was dat ook niet oprecht?

Ik heb alle afleveringen teruggekeken. Het was voor mij ook heel pijnlijk om te zien hoe zij er mee zat. Ze heeft de keuze gemaakt om het spel zo te spelen. Voor mij was dat gewoon niet fijn. Het is een spel en je weet dat dit kan gebeuren, maar ik dacht gewoon dat het oprecht was. Ze zal wel oprecht geweest zijn. Uiteindelijk was het allemaal Salar zijn keuze. Salar heeft batterijen in Nawel haar rug gestoken. Nawel heeft alle verantwoordelijkheid bij Salar gelegd en ik was blijkbaar zijn grootste vijand. Ik had het Nawel moeilijk iets verwijten, want het is totaal Salar geweest.

Ziko vertelde in onze podcast We Are Watching You dat hij denkt dat Salar jou er heel graag uit wilde hebben. Volgens Ziko heeft hij Nawel overtuigd om Kristof te nomineren, omdat hij er zeker van was dat Kristof van jou zou winnen. Dat denk jij dus ook?

Ja, heel zeker. Nawel heeft niks zelf kunnen beslissen. Ze heeft de keuze volledig aan Salar overgelaten. Het jammere aan Salar vind ik, ik weet echt niet wat ik van hem moet denken. Hij zei dat hij nul connectie met mij had, maar hij heeft het ook geen kans gegeven. Het moment dat hij het huis in kwam heb ik tegen Big Brother gezegd dat hij een persoon is met wie ik goed zou kunnen klikken, maar hij was gelijk geïntimideerd. Het was puur uit jaloezie.

Laten we naar de leuke momenten gaan. Hoe heb je het Big Brother-avontuur ervaren?

Ik kijk met een zeer positieve blik terug op Big Brother. In het dagelijkse leven ben ik iemand die graag diepgaande gesprekken voert, maar ik vind het altijd moeilijk om mezelf open te stellen. Dat was mijn doel, mezelf gelijk openstellen. Dat heb ik gedaan en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik 100 procent mezelf kon zijn. Ik kon totaal genieten en dat heb ik ook elk moment gedaan.

Was jezelf blijven belangrijker dan 100 dagen in het huis blijven en winnen?

Ik deed sowieso niet mee om te winnen. Ik wilde er gewoon zo lang mogelijk in zitten, maar voor mij was het gewoon belangrijk om mezelf te blijven. Ik ben trots op wie ik ben en waar ik sta in het leven. Dat is wat ik wilde overdragen.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het over zou kunnen doen?

Ik had totaal niks anders gedaan. Ik ben blij met hoe ik het heb gedaan. Ik denk dat als ik mezelf niet zo snel had opengesteld, dan was ik meer bezig geweest met hoe ik wilde overkomen. Dat was niet wat ik wilde. Ik wilde niet iemand anders zijn, ik was wie ik was.

Je familie en vrienden hebben ongetwijfeld gekeken. Hoe hebben zij gereageerd?

Het eerste wat ze zeiden is dat ze supertrots op mij waren, dat ze mij herkende en dat ze blij waren dat ik gewoon mezelf was. Toen ik het huis verliet heb ik als eerste mijn moeder gebeld. Ik vroeg of ze trots op mij was en toen zei ze ‘ja’, dus toen wist ik genoeg, de rest maakte mij niet meer uit.

Je vroeg je in het huis een aantal keer af of je moeder niet boos op je zou zijn, waar kwam die angst vandaan?

Mijn moeder weet dat ik scherp kan zijn met mijn mening. Er zijn bepaalde situaties geweest, met Kitty bijvoorbeeld. Ik wilde gewoon niet als de arrogante jongen overkomen. In het dagelijkse leven zeg ik wat ik denk, ik ben heel extrovert in bepaalde situaties. Ik wilde gewoon niet dat mijn moeder zoiets had van: ‘Je hebt geen respect voor oudere mensen.’ Mijn moeder snapte gelukkig volledig waarom ik zo heb gereageerd. Daar was ik dus wel een beetje bang voor. Ik wilde niet dat mijn moeder zich zou afvragen wat voor zoon ze heeft grootgebracht.

Kan je eigenlijk nog onherkenbaar over straat? Of word je veel aangesproken?

Ik ben zondag voor het eerst buiten geweest. Mensen kwamen gelijk naar mij toe en zeiden hoe jammer ze het vonden dat ik eruit was. Ik ben dus wel herkend op straat en dat vind ik nog heel gek, daarom kom ik ook nog niet graag buiten. Er wordt contact met je gelegd, maar je wil zeker deze eerste dagen nog een beetje op jezelf zijn. Mensen komen dan om een foto vragen, maar dat wil ik nog niet zo. Dus ik probeer nog een beetje thuis te blijven.

Je bent al opgenomen in de Big Brother-familie. Wij zagen jou op Instagram met de bewoners van 2021. Hoe was dat?

Zondagochtend plaatste ik een Story op Instagram dat ik voor het eerst weer wakker werd zonder zendercheck. Er kwamen toen zoveel vragen binnen dat ik besloot om live te gaan en toen kwamen alle ex-bewoners in de live. Ze zeiden dat ze allemaal in Mechelen zaten en vroegen of ik ook kwam. Zij hebben mij toen super goed geholpen om mijn gevoel te begrijpen. Ze weten wat ik heb meegemaakt, ze weten hoe het is om uit het huis te komen en meteen in een zwart gat te vallen. Ik ben ze daar super dankbaar voor. Als ik hun niet had gehad, dan zou ik nog steeds in een zwart gat zitten. We hebben dagelijks contact. Ik ben heel blij dat ze mij met open armen ontvangen hebben en ik ben ook blij dat ze achter mij staan.

Jij hebt veel steun aan hun gehad, ga jij er dan ook zijn voor de volgende afvaller?

Dat hangt ervan af wie eruit komt. Zoals Salar, ik denk niet dat ik met hem een band zou kunnen opbouwen buiten het huis. Als hij het huis uit komt, ga ik zeker geen contact met hem opzoeken. Ik sta ervoor open als hij wil praten, maar ik ben er zelf niet in geïnteresseerd om met hem contact op te zoeken.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren in het huis, zou je dat dan doen?

Ik zou dat wel doen, maar ik blijf dezelfde Sercan. Ik zou wel iedereen enorm hard confronteren en geen blad meer voor de mond nemen. Ik heb mij in die week wel een paar keer moeten inhouden en dat zou ik nu niet doen. En als Salar op de nominatielijst zou staan, zou ik wel proberen om hem eruit te krijgen.

Wie hoop je dat Big Brother 2022 gaat winnen?

Grace of Tobias.

Luister ook onze podcast over Big Brother. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!