Big Brother: Nieuwe bewoners en een persoonlijke strijd
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Nieuwe bewoners en een persoonlijke strijd

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Wat een eerste week! De tweede week is in volle gang en ook afgelopen week is er weer enorm veel gebeurd!
De eerste bewoner is naar huis, een nieuwe themaweek, alle bewoners zijn genomineerd, Safety challenges en er hangt liefde in de lucht, maar ook geld!

Iemand moet de eerste zijn

Tijdens de liveshow werd bekend dat Sercan het huis moest verlaten. Tijdens het gesprek met Geraldine en Peter in de studio, vroeg Peter aan Sercan of hij wist wie hem en Kristof genomineerd had. Sercan nam aan de kijkers, maar kreeg toen de beelden te zien van Salar en Nawel die hun nomineerden. Zijn reactie op deze beelden lees je in dit interview.

Verder liet Big Brother zien aan de bewoners dat de jackpot verhoogd was met 2500 euro en feliciteerde Salar en Nawel met het slagen van hun Secret Mission. Eindelijk mochten ze de groep vertellen dat zij degene waren die moesten nomineren, maar niets mochten zeggen omdat er anders geen 2500 euro in de pot kwam. De bewoners reageerden begripvol: “het is het spel”.

Big Brother was nog niet klaar! Hij vertelde de bewoners dat het thema van de week: ‘survival’ was en alle bewoners genomineerd zijn. Tijdens Safety Challenges kunnen ze immuniteit winnen.

Omdat het een spannende week gaat worden heeft Big Brother nog iets in petto voor Kitty. Vanwege haar gesnurk wil Big Brother dat ze die nacht in de Game Room slaapt, om zo te zorgen voor een goede nachtrust voor iedereen, ook voor Kitty.

De eerste Safety Challenge

De tijd was aangebroken om de eerste Safety Challenge te gaan spelen. Er waren 2 schuine wanden tegen elkaar gemonteerd met aan iedere kant een stuk touw. De bedoeling was dat de bewoners het stuk touw beet moesten pakken en met hun voeten op de schuine wand moesten gaan staan, dus fysiek vrij zwaar en het had ook nog eens geregend dus de schuine wanden waren glad.

Salar pakte een bal uit een box die op een tafel stond, en de naam die erop stond moest de duo’s verdelen. Dit werd Nawel. Nawel vond het het eerlijkst om de duo’s te vormen op de manier hoe dat ze al opgesteld stonden van links naar rechts. 

Kristof baalde enorm, omdat hij een duo vormde met Kitty, die helaas ook als eerste afviel. Maar de regel was dat als een van het duo afviel de ander automatisch ook af was. Als laatste twee duo’s bleven Dimitri - Nouchine en Nawel - Tobias over. Dimitri kon de grip met zijn voeten niet vasthouden en gleed uit, waardoor Tobias en Nawel de eerste twee bewoners waren die vrijgesteld zijn van de nominaties.

In de dagboekkamer mochten ze hun immuniteitspin ophalen en moeten deze, tot de volgende liveshow, ten alle tijden dragen van Big Brother.

Popcorn!

’s Avonds had Big Brother een verrassing voor de bewoners om elkaar beter te leren kennen en ze kregen een slideshow met popcorn cadeau. Hierop waren foto’s van de bewoners te zien en iedereen vertelde het verhaal erachter.

Ook waren er foto’s bij die allen niet bekend waren, er verschenen ook letters bij. Uit al deze letters werden al gauw de namen: Eveline en Amy ontcijferd. Ze denken gelijk aan nieuwe bewoners. Dit blijkt later dus ook te kloppen.

De Geldboom

Voor de Hunger Game, was er plots een geldboom verschenen in de tuin. Er hingen geldbriefjes van verschillende waarde aan deze boom. De bedoeling was dat er constant twee bewoners onder de boom moesten staan en als ze het geld vingen, mochten ze deze in de geldbox doen. Vingen ze deze echter niet, moest het per direct de papierversnipperaar in! Als de zoemer ging moesten ze van duo wisselen. In totaal was er 100 euro gevangen!

Ook was er een vrijstelling te winnen en omdat Tobias en Nawel de eerste vrijstellingen hadden verdiend kregen zij een Secret Mission van Big Brother om deze aan een andere bewoner te gunnen. Dit werd Nouchine. Alleen Nouchine mocht dus op de hoogte gesteld worden wanneer deze vrijstellingsbriefje omlaag zou vallen, namelijk op 3 uur en 20 minuten.

Helaas is het Nouchine niet gelukt om deze te vangen, want Kristof was net eerder en hij is hierdoor de derde bewoner die niet meer genomineerd is.

Boodschappen doen!

De kijker mocht stemmen op een bewoner om boodschappen te gaan doen van de 100 euro gevangen boodschappengeld. Dit werd Kitty en zij was dolblij dat zij naar de Mini Mall mocht!

Hier kon ze eventueel kleding kopen om eindelijk verlost te zijn van het inmiddels vieze en stinkende roze huispak. Ze kon ook al het geld gebruiken om een immuniteitspin voor haar zelf te kopen, nee, Kitty niet, die kiest zoals gewoonlijk voor de groep. Heerlijke boodschappen en wat badkamer producten die iedereen kan gebruiken.

Love is in the air

Wat velen misschien al zagen aankomen gebeurde van de week ook echt, de eerste kus tussen Dimitri en Vera! Dit gebeurde tijdens de batterij wissel en voordat ze naar bed gingen viel de tweede kus in de keuken tussen het kersverse liefdeskoppel. Ze knuffelen nog wat samen in één bed waarop Vera daarna met Grace naar de woonkamer gaat om over hun zoen en moment in bed te kletsen.
Gisteravond wordt de eerste avond en nacht dat het liefdeskoppel samen gaan slapen. Of er iets tussen de tortelduifjes gaat gebeuren...?

Sommige bewoners twijfelen over de oprechtheid van deze liefde. Wil je meer weten over de twijfels van sommige bewoners, klik dan hier!

Een feestelijke ochtend.

Big Brother had een verrassing voor de bewoners, ’s ochtends vroeg toen de slaapkamerdeuren open gingen belandden de bewoners in een zee van ballonnen. 18.000 stuks! Big Brother vertelde dat alle ballonnen kapot gemaakt moesten worden met hun eigen lichaam en de bewoners die een vrijstelling hadden mochten niet meedoen.

Er waren zes Golden Tickets verstopt en als deze gevonden was, moest je naar de dagboekkamer komen. Kitty was de eerste en was dolblij dat ze eindelijk de eerste was die iets gevonden had, gevolgd door Peter, Salar, Nouchine, Dimitri en Vera. Grace had niets gevonden en moest plaats nemen bij degene die al vrijgesteld waren en baalde dat ze geen Golden Ticket had.

Wat de bewoners in de dagboekkamer te horen kregen, liet hun mond open vallen van schrik en verbazing. De Golden Tickets zijn toegangskaartjes tot de volgende Safety Challenge, Grace, die geen ticket bemachtigd heeft, is dus bij deze de vierde bewoner die is vrijgesteld van de nominaties.

Een persoonlijke Safety Challenge

De volgende Safety Challenge kon weer zorgen voor twee vrijstellingen. De bewoners moesten een helm met een target opzetten en hoe dat de kijker had beslist in de volgorde gaan staan.

Een voor een mochten ze een bal gooien naar de target op de helm van een bewoner en zodra er een bewoner was die 3 ballen vastgeplakt had zitten op zijn/haar helm, kon deze geen vrijstelling meer verdienen.

Om het niet persoonlijk te maken, besloten ze om elke keer op degene te gooien die naast hun stond. Tot Dimitri van koers veranderde en op Kitty ging. Toen besloten ze allemaal maar op een bewoner van eigen keuze te gaan gooien. Peter lag er als eerste uit, gevolgd door Vera, Dimitri en als laatste Kitty. Salar en Nouchine bleven als winnaars over en hebben hiermee allebei een vrijstelling verdiend en zijn daarmee de vijfde en zesde bewoners die niet meer genomineerd zijn.

Jeugdtrauma’s

Om elkaar beter te leren kennen word er naar de grote impact uit hun jeugd of jeugdtrauma gevraagd. Een behoorlijk zwaar onderwerp blijkt al snel.

Vera vertelde op haar zeventiende zwanger te zijn geraak van haar toenmalige vriend. Haar vriend dreigde het uit te maken als ze het kindje niet liet weghalen. Tot op de dag van vandaag moet ze hier nog heel veel aan denken, over hoe het zou kunnen zijn als ze de baby gehouden had.

Dimitri vertelde over de scheiding van zijn ouders. Hij kreeg op school de opdracht een brief te schrijven over een onderwerp naar keuze. Hij had toen hele zwarte gedachtes vertelde hij. In de brief schreef hij dat hij dacht dat het beter was als hij er niet meer zou zijn, dat dat zijn ouders weer gelukkig zou maken en bij elkaar zou brengen. Hij vond dat hij de oorzaak was, en dus schuldig was aan de scheiding van zijn ouders. Gelukkig is hij van deze gedachtes afgeraakt door veel erover te praten met onder andere psychologen.

Kristof vertelde over zijn beste maatje van school. Zijn vriend had gedachtes die alle kanten op gingen en zat helemaal niet lekker in zijn vel. Hij maakte helaas een eind aan zijn leven door van ’t MAS in Antwerpen af te springen. 

Dit zijn heftige verhalen! Maar geloof mij, praten helpt enorm! Ik spreek uit ervaring!

Zie je het leven niet meer zitten of denk je aan zelfmoord? Je kan 24/7 anoniem chatten op 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis)

De vrijstelling gaat naar…

Wij, de kijkers, mochten onze stem uitbrengen op diegene die een vrijstelling verdiende. De bewoners werden naar de woonkamer geroepen en op het televisie scherm werd bekend gemaakt wie de meeste stemmen had gekregen. Dit is Dimitri geworden, hij is dus de zevende bewoner die is vrijgesteld van de nominaties. Kitty, Peter en Vera zijn de overige drie bewoners die nog genomineerd zijn.

De verlanglijstjes

De bewoners moesten deze week ook verlanglijstjes maken met daarop kleding en/of producten die ze graag uit hun koffer wilden hebben. Echter zaten hier wel regels aan verbonden: Het totaal aantal kilo mocht niet meer zijn dan twee kilo, woog dit over de twee kilo heen, werden de producten van de desbetreffende bewoner weer in beslag genomen door Big Brother.

Wat de bewoners niet weten is dat twee nieuwe bewoners, Eveline (36) en Amy (27), deze pakketjes samen gaan stellen. Eerst moesten ze de verlanglijstjes bij elkaar zoeken en daarna moesten ze zelf ook uit hun eigen koffer tot twee kilo spullen uitkiezen. 

Stuk voor stuk werden de bagage pakketjes de volgende dag in de brievenbus geleverd van de bewoners. Per persoon moesten ze alles uit de tas halen en op een weegschaal leggen, onder de twee kilo mochten ze alles houden, boven de twee kilo nam Big Brother de desbetreffende bagage weer in beslag. Echter hebben Eveline en Amy het goed gedaan, want alle bewoners kwamen onder het limiet en Kitty was eindelijk verlost van haar roze huispak met: “een vlaag gefrituurde appelbeignet lucht”, aldus Kitty.

Nadat de bewoners hun bagage hadden gewogen en Salar ook dolblij was dat hij eindelijk zijn haarlak had, ging weer het geluid tot twee keer toe af van de brievenbus, twee nieuwe pakketten werden erin afgeleverd en Kristof roept gelijk dat deze van twee nieuwe bewoners zijn. De deurbel ging, de deur ging open en jawel, daar waren Eveline en Amy. Ook zij moesten hun spullen gaan wegen, maar ook deze waren goed uitgekozen. Ze konden eindelijk kennis gaan maken met de bewoners en kregen een rondleiding door het huis.

Het conclaaf

Tijdens het sporten in de tuin werden alle vrijgestelde bewoners naar de Game Room geroepen door Big Brother. Hier stond een kistje op tafel met een immuniteitspin. De bewoners moesten dus gaan overleggen aan wie ze deze willen geven. 

Iedereen mocht zijn gedachten uitwisselen zonder in de reden te worden gevallen door een medebewoner, zodat iedereen zijn gedachten kon laten spreken. Uiteindelijk kwam de stemming op: twee stemmen voor Kitty, twee stemmen voor Peter en drie stemmen voor Vera. Ze hielden het democratisch en daarmee won Vera als achtste bewoner de vrijstelling.

De strijd gaat dus tussen Kitty en Peter. Wie er moet vertrekken en wie er mag blijven zie je vanavond in de liveshow!

Een vreselijk bericht voor Kitty

Kitty heeft gisterochtend het verschrikkelijke bericht gekregen van Big Brother dat haar vader is overleden. Rond 13.30u vertelde zij haar verhaal aan de groep. In goed overleg met haar moeder en familie was er van te voren al beslist dat Kitty in het huis zou blijven, mocht dit gebeuren. Lees hier meer over de gebeurtenis van gisteren.

Grace wilde Kitty graag steunen en ter ere van Kitty's vader zong Grace speciaal een lied. Nog zuurder voor Kitty dat ze samen met Peter op de nominatie lijst staat. Dit zal wel gemengde gevoelens teweeg brengen.

Hoe de stemming gaat uitvallen zullen we vanavond pas zien in de liveshow!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!