Voice-bandleider Jeroen Rietbergen erkent beschuldigingen en stapt op
Bron: YouTube

Voice-bandleider Jeroen Rietbergen erkent beschuldigingen en stapt op

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bandleider Jeroen Rietbergen van The voice of Holland erkent de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Jeroen, de man van televisiekoningin Linda de Mol, vertrekt per direct als bandleider bij The Voice. Dat meldt BNNVARA, dat BOOS maakt, zaterdagmiddag in een persbericht.

BNNVARA laat zaterdag in een persbericht weten: “In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma. De vermeende daders zijn de afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen. Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij The Voice per direct naast zich neer te leggen.”

Niet alleen bandleider Jeroen Rietbergen heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens BNNVARA gaat om ‘meerdere personen binnen het programma’. RTL4 staakt voorlopig de uitzendingen van The voice of Holland. Producent ITV is inmiddels een onderzoek gestart.