Vanavond op tv: I Can See Your Voice vervangt The Voice na schandaal
Bron: RTL

Vanavond op tv: I Can See Your Voice vervangt The Voice na schandaal

Geschreven door Daniël Schalk

I Can See Your Voice vult het gat dat The voice of Holland op de vrijdagavonden van RTL4 achterlaat. De uitzendingen van The Voice zijn voorlopig gestaakt vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. RTL4 start vanavond met het derde seizoen van I Can See Your Voice.

Het nieuwe seizoen zou eigenlijk pas op donderdag 17 februari van start gaan, maar is vanwege de misstanden bij The Voice naar voren gehaald. I Can See Your Voice begint om 20:00 uur en duurt 1,5 uur. De talkshow van Beau van Erven Dorens wordt een half uur vervroegd en begint dus om 21:30 uur.

Panelleden Marieke Elsinga, Danny de Munk, Edsilia Rombley en Fred van Leer gaan in I Can See Your Voice op zoek naar de échte zangers in een groep van zes mystery singers. Het spel wordt gespeeld door een bekende Nederlander en een grote fan. Zij worden geholpen door Marieke, Danny, Edsilia en Fred.

Op 12 januari is RTL door het YouTube-programma BOOS van Tim Hofman met de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik geconfronteerd. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarna de aantijgingen. Linda de Mol heeft haar relatie met Rietbergen verbroken.

Gisteren kwam de uitzending van BOOS over The Voice online. Niet alleen Jeroen Rietbergen wordt in de uitzending beschuldigd van wangedrag, ook coaches Ali B en Marco Borsato komen aan bod. Een oud-kandidate heeft aangifte gedaan tegen Ali B wegens verkrachting. In BOOS deed zij haar verhaal.

I Can See Your Voice is vanaf vanavond, wekelijks, om 20:00 uur te zien op RTL4.