Molspiracy: Vertrouwt Fresia haar bondgenoot niet?

Molspiracy: Vertrouwt Fresia haar bondgenoot niet?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

We zitten er weer klaar voor! De vierde aflevering van Wie is de Mol 2022. Wel fijn om te zien dat Everon het nu goed oppakt en het spel weer samen met Thomas aan gaat. De telefoon van Welmoed is nu in het bezit genomen van Fresia.  

Luid sprekers

Ellie lust van vorig jaar wordt weer even herinnert in deze aflevering. Ze roepen als eerste het woord ‘etherdiscipline’. Sahil denkt het even beter te weten en schreeuwt alles door elkaar heen. Groot gelijk Arno, Sahil speelt volgens mij ook de mol. Met deze opdracht verdienen ze €134 en rond Rik het bedrag af naar €150. Waarschijnlijk omdat hij toch een beetje medelijden heeft met de kandidaten.

Fresia wordt gebeld door Rik op de telefoon. Wel heel toevallig dat Everon bij dit gesprek staat met Fresia en het weer om een opdracht met troeven en aftroeven gaat.

Hoog spel spelen

Fresia vertrouwt haar duo partner niet echt, dit is namelijk Everon. Maar ook kent ze hem ook heel goed, dan zou je toch denken dat zij kan verwachten dat Everon op de kop naar beneden kan gaan. Ik had echt gedacht dat Sahil, Arno anders had ingeschat. Maar als er hoogtevrees in het spel is dan is dat ook lastig in te schatten. Thomas deelt zijn joker met Laetitia, zou hij ze dan zelf niet nodig hebben? Of verwacht hij hetzelfde terug van Laetitia. Iedereen is gewoon op de kop naar beneden gegaan. Laetitia zingt nog even in haar tunneltje ‘Wie is de Mol’. Zou ze hier haar zelf mee bedoelen? Netjes van Sahil dat hij Arno ook even een joker geeft.

Kim-Lian weigert het geld te geven aan Hila als tactiek. Was haar doel om dan de rest van de groep te horen en misschien wel de mol te laten spreken? Of wil ze niet laten weten dat zij ook geld verdiend heeft. Vraag mij dan wel af of het uiteindelijk bij de pot terechtkomt, maar dan ook op welke manier.

Huis (ont) houden

Heel slim van Everon om te navigeren op de uren van de klok om zo de plekken te bepalen. Sahil is nu gewoon irritant aan het worden en let gewoon niet op. Ook schrijft hij de helft niet mee wat er gezegd wordt. Dit is best wel een lastige opdracht, want er staan zoveel kleine spulletjes in die huizen. Sahil stookt zo ontzettend erg. Als hij dan niet de mol is dan maakt hij het de mol wel heel erg gemakkelijk. Fresia zet hem mooi even op zijn plek neer en ik geef haar groot gelijk. Ze hebben met de opdracht €1100 verdiend. Dat is voor deze opdracht zeker goed gelukt.

Test en executie

Laetitia zet haar groene vrijstelling niet in en Fresia ook niet. Verschillende kandidaten besluiten om jokers in te zetten. Sahil en Arno besluiten ook om de groene vrijstelling niet in te zetten. Ik ben echt heel benieuwd wie deze aflevering naar huis moet. Het is alleen heel jammer dat ik iets achterloop met de rest van Nederland met het kijken en door Facebook helaas al wist wie naar huis ging. Helaas moet dan ook Arno het spel verlaten.

Sahil verteld nog even dat zijn joker bij Arno heeft gelaten, maar sorry dan ben je wel echt super chaotisch. Ik moet wel zeggen dat het inzetten van de punten heel lastig wordt. Sommige kandidaten zijn verdacht, maar ook weer niet. En ik heb wel geleerd dat de meest opvallende kandidaten het niet hoeven te zijn. Lastig… Ik heb nu alweer zin in volgende week!