Déze gasten bespreken aanval Rusland op Oekraïne in Op1 en Jinek
Bron: RTL / William Rutten

Déze gasten bespreken aanval Rusland op Oekraïne in Op1 en Jinek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De late night-talkshows Op1 en Jinek staan vanavond volledig in het teken van de aanval van Rusland op Oekraïne. Op1 bespreekt de oorlog onder andere met de voormalig Oekraïens-Nederlandse voetballer Evgeniy Levchenko, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en MH17-nabestaande Piet Ploeg.

Met oud-militair Dick Berlijn, commandant luchtstrijdkrachten Dennis Luyt en voormalig NAVO-topman Robert Serry bespreken Sven Kockelmann en Fidan Ekiz wat Rusland nu gaat doet. Econoom Sandra Phlippen en hoogleraar David Smeulders bespreken de gevolgen van de oorlog voor Nederland.

Eva Jinek bespreekt de oorlog met hoogleraar Beatrice de Graaf, techjournalist Daniel Verlaan en oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp. Ook de Oekraïense actrice Victoria Koblenko, opiniepeiler Gijs Rademaker, politiekverslaggever Wouter de Winther en D66-kamerlid Sjoerd Sjoerdsma schuiven aan.

De Russische president Vladimir Poetin kondigde rond vier uur ‘s nachts Nederlandse tijd een militaire operatie aan in Oekraïne. Volgens de Oekraïense politie heeft Rusland sinds het begin van de dag 203 aanvallen uitgevoerd op het land. Rusland zegt 74 militaire doelen in Oekraïne te hebben verwoest.

Op1 is om 22:40 uur te zien op NPO 1 en Jinek is om 22:10 uur te zien op RTL4.