Renze Klamer maakt de overstap naar RTL
Bron: RTL

Renze Klamer maakt de overstap naar RTL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Renze Klamer maakt de overstap naar RTL. Klamer heeft bij RTL een tweejarig contract getekend. Dat heeft het mediabedrijf dinsdag laten weten. Vanaf augustus is Renze voor het eerst te zien met zijn eigen late night talkshow. De dagelijkse talkshow is de hele maand augustus elke werkdag te zien bij RTL 4.

Met de komst van Renze wordt het late night-team, dat al bestaat uit Eva Jinek, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan, uitgebreid. “Na een paar goede gesprekken met Peter van der Vorst weet ik zeker dat RTL dé plek is waar ik mijn carrière voort wil zetten. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik de kans krijg om weer een talkshow te gaan maken. Daarnaast is er ook alle ruimte om als presentator en maker andere programma’s te ontwikkelen. Dat samen zorgt ervoor dat ik met veel energie en vertrouwen aan dit nieuwe avontuur ga beginnen!”, laat Klamer weten.

RTL's content-directeur Peter van der Vorst zegt over de komst van Renze: “We zijn heel blij met de komst van Renze naar RTL. Hij is een uiterst waardevolle toevoeging aan ons team van programmamakers en is breed inzetbaar. Op zowel journalistiek als entertainment gebied. In beide genres gaan we de komende jaren met elkaar bouwen aan een mooie toekomst. De late night show in augustus is slechts het begin.”

Omroep BNNVARA zette Klamer voor de zomer op straat. Dat gebeurde nadat de omroep besloot te stoppen met de talkshow De Vooravond. Renze presenteerde die samen met FIdan Ekiz. Het programma zou volgens de omroep niet urgent genoeg zijn. De opvolgers Khalid & Sophie krijgen veel kritiek van kijkers en mediadeskundigen.