Renze Klamer presenteert nieuwe late night talkshow
Bron: Natalia van der Zalm

Renze Klamer presenteert nieuwe late night talkshow

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Renze Klamer presenteert vanaf februari een nieuwe talkshow bij de publieke omroep. Renze maakt na het late NOS Journaal het programma Laat op Vrijdag. In het programma luidt de presentator het weekend in. 

Renze Klamer: 'Laat op Vrijdag is anders dan andere praatprogramma's. In elke aflevering zitten twee bekende hoofdgasten, die samen een verrassende combinatie vormen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit en draait om anekdotische verhalen. In Laat op Vrijdag praten gasten over hun guilty pleasures, delen ze hun verborgen talenten en is er ruimte om een spelletje te spelen.'

Het format is on-Nederlands en maakt een knipoog naar Amerikaanse en Britse shows als The Graham Norton Show en The Late Late Show with James Corden. Renze: 'Los van het komische aspect zijn dat programma's waarin je ziet dat het persoonlijke interview centraal staat, gasten een andere kant van zichzelf laten zien en het in de gesprekken totaal niet gaat over het nieuws van de dag.' In de komende afleveringen zijn onder anderen Fidan Ekiz, Splinter Chabot, Anna Nooshin, Sander Schimmelpenninck, Rob Jetten en Soundos El Ahmadi te gast.

Renze Klamer presenteerde eerder Na Het Nieuws en de Belbus in het consumentenprogramma Kassa en is nu dagelijks te horen bij De Nieuws BV op NPO Radio 1. Noortje Veldhuizen krijgt een eigen rubriek in Laat op Vrijdag, waarin ze in het leven van de gasten duikt en op kenmerkende wijze haar speurwerk deelt met de kijker.