Vandaag Inside blijft op tv: Derksen maakt vanavond excuses
Bron: Talpa

Vandaag Inside blijft op tv: Derksen maakt vanavond excuses

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Johan Derksen zal vanavond in Vandaag Inside zijn excuses aanbieden voor het ‘kaars-verhaal’ van afgelopen dinsdag. Het programma blijft op tv. Derksen vertelde dinsdag dat hij op 24-jarige leeftijd na een stapavond een door de alcohol bewusteloos geraakte vrouw naakt achterliet met een kaars tussen de benen.

Talpa Network heeft donderdag een gesprek gehad met de VI-heren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. “Het is volstrekt ongepast om dit thema, dat zo extreem gevoelig ligt, in een lacherige sfeer te benaderen”, zegt Talpa in een reactie tegen NU.nl. De mannen maken vanavond excuses.

Het ‘kaars-verhaal’ is voor Talpa geen reden om Vandaag Inside van de buis te halen. “Het overhaast stoppen van het programma draagt niet bij aan een oplossing. In afwachting van het verloop van deze belangrijke discussie zullen wij ons beraden op eventuele verdere stappen”, aldus het mediabedrijf.

Vanavond zal AD-columnist Angela de Jong te gast zijn in Vandaag Inside. Angela uitte eerder al felle kritiek op de uitspraken van Derksen, maar wil dit ook bij de mannen aan tafel doen. De Jong noemde de verklaring van Derksen over het ‘kaars-verhaal’ in de uitzending van woensdagavond ongeloofwaardig.