Feyenoord wint en heeft goede uitgangspositie voor Tirana
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Feyenoord heeft in een zinderende wedstrijd met 3-2 gewonnen van Olympique Marseille. De ploeg van Arne Slot heeft door deze overwinning een goede kans om zich te plaatsen voor de finale van de Conference League in Tirana. Volgende week wacht voor Feyenoord de return tegen de club uit Zuid-Frankrijk.

Arne Slot koos tegen Marseille voor de vooraf verwachte elf namen. Marciano stond onder de lat en had de verdediging bestaande uit Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia voor zich. Het middenveld bestond uit Aursnes, Til en Kökcü. De voorhoede bestond uit Nelson, Dessers en Sinisterra. Marseille-trainer Sampaoli koos in tegenstelling tot Slot wel voor de nodige verrassingen. Op voorhand leek Marseille te gaan spelen met een rol centraal voorin voor ex-ajacied Arkadiusz Milik, maar de Argentijnse oefenmeester koos voor Cédric Bakambu in de spits. De opstelling van Marseille was als volgt: Mandanda; Rongier, Saliba, Ćaleta-Car, Perez; Guendouzi, Kamara, Gerson; Payet, Bakambu, Dieng.

Feyenoord kwam voortvarend uit de kleedkamer en zette de Fransen onder druk. De Rotterdammers creëerden de meeste kansen in een enerverende openingsfase waar het spelbeeld op en neer ging. In de 18e minuut liet Dessers de Kuip trillen op z'n grondvesten. Na een mooi hakje van Sinisterra kon de Belg Mandanda verschalken en zette Feyenoord op 1-0. Twee minuten later verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Na een voorzet van Nelson schoot de Colombiaan via een been van de tegenstander op doel en zorgde voor de 2-0.

Lang kon de huidige nummer drie van de Eredivisie niet genieten van de marge, want in de 27e minuut bracht Bamba Dieng Marseille weer terug in de wedstrijd met een verwoestend hard schot. Vijf minuten voor de rust gaf Feyenoord toch nog de voorsprong uit handen. Marciano verwerkte een schot van de Fransen niet goed en Gerson kon vanuit de rebound voor de gelijkmaker zorgen. Op slag van rust kreeg Dessers een grote mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan, maar kon oog in oog met Mandanda de keeper niet passeren, waardoor Feyenoord en Marseille met een 2-2 op het scorebord de rust in gingen.

De tweede helft was 10 seconden onderweg en Dessers zette Feyenoord weer aan de leiding. Na de aftrap van Marseille zette de Belgische aanvaller goed druk wat resulteerde in balverlies van de Fransen en Dessers had de bal zo voor het inschieten. Na de treffer van Dessers werd de westrijd wat minder spectaculair dan in de eerste helft. Marseille had voornamelijk de bal, maar Feyenoord was het meest dreigend richting het doel. Het slotoffensief van de wedstrijd was in het voordeel van Marseille. De Fransen creëerden de nodige kansen en Marciano moest een aantal keer redding brengen. Feyenoord slaagde erin om de overwinning over de streep te trekken en zo een goede uitgangspositie te creëeren voor de return van volgende week.