Feyenoord plaatst zich voor finale Conference League
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Feyenoord heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Conference League. De ploeg van Arne Slot kwam in een matige, maar spannende wedstrijd niet echt in de problemen en het 0-0 gelijkspel volstaat na de eerdere 3-2 overwinning voor een plek in de finale waar Feyenoord het op zal nemen tegen AS Roma.

De Rotterdammers begonnen met exact dezelfde basisopstelling als vorige week in de Kuip tegen Marseille. Marciano stond onder de lat en had Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia voor zich in de verdedigende linie. Op het middenveld koos Slot voor Aursnes, Kökcü en Til en de voorhoede bestond uit Nelson, Dessers en Sinisterra. Marseille-trainer Jorge Sampaoli koos voor twee wijzigingen aan de opstelling ten opzichte van vorige wedstrijd. De doelman van Marseille bleef ongewijzigd, want net als de eerste halve finale stond Mandanda op doel. Kamara zakte een linie ten opzichte van vorige week en werd door Rongier, Saliba en Peres vergezeld in de achterhoede. Op het middenveld koos Sampaoli voor Guendouzi, Gerson en Gueye en Harit, Payet en Dieng moesten voor het gevaar zorgen in de voorste linie.

De wedstrijd begon met een rookgordijn dat hing over het Stade Vélodrome waardoor het zicht behoorlijk werd ontnomen. Nadat de rook een beetje wegtrok kon de eerste mogelijkheid van de wedstrijd genoteerd worden voor Marseille, maar Senesi verdedigde knap waardoor het bleef bij een dreigende situatie voor het doel van Marciano. Waar het vorige week in de Kuip een open wedstrijd was, was het in de eerste twintig minuten van de wedstrijd een stuk meer gesloten en had Olympique Marseille het initiatief in de wedstrijd. Na een half uur voetballen kreeg Feyenoord de eerste meevaller van de avond en ging Dimitri Payet naar de grond. De sterspeler van Marseille moest zich noodgedwongen laten vervangen voor oud-Ajacied Arkadiusz Milik. Na de blessure van Payet kreeg Feyenoord wat meer vertrouwen en werden de Rotterdammers voor het eerst in de wedstrijd dreigend richting het doel van Mandanda. Doelpunten vielen er niet in de eerste helft en dus ginngen beide ploegen rusten met de brilstand op het scorebord.

Ook in de openingsfase van de tweede helft had Marseille het initiatief. De Fransen zette Feyenoord steeds meer onder druk en kwamen steeds dichter bij het doel van de Rotterdammers, maar echt grote kansen leverde het niet op voor Marseille. Na 65 minuten was er tot dan toe de grootste kans van de westrijd voor Feyenoord. Na een hoekschop van de Rotterdammers werd de bal van Aursnes verlengd door Nelson en kon Trauner uithalen, maar de bal ging rakelings over de lat. Het slotoffensief was voor de Fransen, maar de bal viel telkens net goed voor Feyenoord en dus hielden de Rotterdammers redelijk eenvoudig stand tegen Marseille. Echt grote kansen wist Marseille niet meer te creëeren en dus eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee werd afgetrapt.

In de finale treft Feyenoord het Italiaanse AS Roma. De Romeinen wisten vanavond met 1-0 te winnen van Leicester City nadat de ploeg van José Mourinho in Engeland met 1-1 gelijk had gespeeld. De finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma wordt 25 mei om 21.00 uur gespeeld in Tirana.