Feyenoord verliest finale Conference League
Bron: UEFA.com

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Feyenoord is er niet in geslaagd de finale van de Conference League te winnen. De Rotterdammers moesten in Tirana hun meerdere erkennen in AS Roma. Feyenoord speelde een angstige eerste helft, maar had in de tweede helft voor een groot gedeelte het overwicht. Ondanks het overwicht in de tweede helft mocht dat de ploeg van Arne Slot niet baten en moeten de Rotterdammers genoegen met een tweede plek in de Conference League.

Justin Bijlow maakte tegen AS Roma zijn rentree onder lat, nadat de doelman er twee maanden uit lag met een voetblessure. Arne Slot koos verder voor de vertrouwde basisopstelling. De verdediging bestond uit Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia en het middenveld was in handen van Aurnses, Kökcü en Til. Voorin koos Slot voor Nelson, Dessers en Sinisterra. José Mourinho speelde met zijn ploeg in een 5-3-2 formatie. Onder de lat stond de ervaren Portugees Rui Patrício en de verdediging bestond uit oud-Feyenoorder Karsdorp, Smalling, Ibañez, Manchini en Zalewski. Op het middenveld werd gekozen voor Cristante, Pellegrini en Mkhitaryan en het duo voorin bestond uit Abraham en Zaniolo.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en dat zorgde voor veel balverlies van AS Roma. In de eerste tien minuten waren beide ploegen nog voornamelijk aan het aftasten waardoor grote kansen uitbleven. Na vijftien minuten spelen moest middenvelder Mkhitaryan het veld met een blessure verlaten. De Armeen werd vervangen door Sérgio Oliviera. Halverwege de eerste helft kwam er meer tempo in de wedstrijd, maar echt grote kansen bleven voor beide ploegen uit. Na 29 minuten kwam Feyenoord voor het eerst in de buurt van het doel van AS Roma. Dessers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot werd gesmoord waardoor Rui Patrício de bal makkelijk kon pakken. Drie minuten later lag de bal er echter aan de andere kant van het veld wel in. Zaniolo kon de bal vrij aannemen in het zestienmetergebied en tikte de bal langs Bijlow en zette daarmee de Romeinen op een 1-0 voorsprong. De doelman van AS Roma moest voor het eerst echt aan de bak in de 41e minuut na een schot van Kökcü. Na een venijnig schot van de Turk zag Rui Patrício de bal van zijn borst stuiteren en kon hij in tweede instantie redding brengen. Na een moeizaam en angstige eerste helft gingen de Rotterdammers met een 1-0 achterstand de rust in.

Feyenoord kwam in het begin van de tweede helft voortvarend uit de startblokken. In de eerste vijf minuten van de tweede helft wist Feyenoord kans op kans te creëren. Trauner raakte na twee minuten de paal en daarna kon Rui Patricio nog maar net redding brengen voor AS Roma. Even later was de Portugese doelman wederom een sta-in-de-weg voor Feyenoord na een verwoestend schot van Malacia tikte Patricio de bal tegen de paal. Na iets minder dan een uur voetballen besloot Slot voor het eerst te gaan wisselen. Guus Til werd vervangen door Jens Toornstra. Feyenoord bleef aanzetten en vuurde een hoop schoten richting het doel van de tegenstander. na 65 minuten vond José Mourinhodat er iets moest veranderen om de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen en voerde een dubbele wissel door. Veretout en Spinazzola kwamen bij de Romeinen in de ploeg voor Zaniolo en Zalewski. Na 74 minuten voetballen ging Feyenoord wat aanvallender speler door het inbrengen van Linssen en Pederson. Zij vervingen respectievelijk Nelson en Trauner. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd hield Bijlow Feyenoord met een mooie redding na een schot van Veretout in de wedstrijd. Voor het absloute slotoffensief bracht Slot Wâlemark en Jahanbaksh voor Kökcü en Malacia, terwijl bij AS Roma spits Tammy Abraham en Karsdorp naar de kant gingen voor Shomurodov en Viña. Invaller Bryan Linssen had in de blessuretijd de absolute kans op de gelijkmaker, maar de Limburger kwam net te kort om zijn voet tegen de bal te zetten. De kans van Linssen bleek de laatste kans van de wedstrijd, waardoor Feyenoord de finale tegen AS Roma met 1-0 heeft verloren.