Realityreeks ‘Tattoo Stories’ volgt vier tattooshops in Nederland

Realityreeks ‘Tattoo Stories’ volgt vier tattooshops in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 2 september staat elke werkdag om 18.30 uur het nieuwe reality programma ‘Tattoo Stories’ op het programma, waarin vier tattoo shops in Nederland centraal staan.

Allereerst is dat ‘Fearless Tattoo’ in Den Haag. Maroen is de eigenaar van deze shop, een echte Haagse rocker met een voorliefde voor old school tatoeages. In zijn shop werkt onder andere Mandy, een jong meisje, die wordt gezien als een grote belofte in het vak. In Amsterdam wordt het werk in ‘Tattoo Palace’ gevolgd. Eigenaar King Ferry is een tatoeëerder in hart en nieren en zelf een bezienswaardigheid met zijn kale hoofd, sik en vele tatoeages. In Eindhoven draaien de camera’s in ‘Dragon Tattoo’, een tattoozaak en tempel tegelijk. Voor eigenaar Greg Orie is tatoeëren een spirituele zoektocht. Hij heeft over de hele aardbol gezworven om de essentie van dit oeroude ambacht de achterhalen. Hij bestudeerde in Azië en Polynesië verschillende tattoostijlen en heeft zich daar op diverse traditionele wijzen laten tatoeëren. In Weert tenslotte, staat ‘Point Blank Tattoo’ centraal met de 30-jarige eigenaresse Marsha. Zij zit zelf onder de meest kleurrijke tatoeages.

In ‘Tattoo Stories’ worden deze tattoo artists en hun collega’s gevolgd tijdens hun werk. Dagelijks gebruiken zij hun gereedschap voor het zetten van allerlei soorten versieringen op human canvas: van dolfijntjes tot teksten en van portretten tot new skool. Achter bijna alle opdrachten zit een verhaal omdat veel tattoos een emotionele betekenis hebben, zoals het verlies van een geliefde of het overwinnen van een verslaving. Maar er zijn ook genoeg tatoeages die voor de gein worden gezet, zoals een Amsterdammertje op iemands edele delen of de tekst ‘Bossche Bol’ op een kaalgeschoren hoofd. Ook komen mensen langs voor een cover up wanneer het eerder mis is gegaan met een tattoo.
Op maandag 2 september laten onder andere twee 85-jarige dames uit Amsterdam hun eerste tatoeage zetten. In de tattoo-wereld verliezen zij hierbij hun ‘maagdelijkheid’. De nu al veelbesproken tattoo van Ludo Sanders uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ is in de uitzending van woensdag 4 september te zien. In Eindhoven wordt een tatoeage van een paard gezet bij een meisje dat haar vader heeft verloren. In deze moeilijk periode kreeg zij zomaar een paard van een rijke Arabische sjeik cadeau, wat haar leven weer een beetje kleur gaf. Het paard laat zij nu vereeuwigen op haar lichaam.
Deze en veel andere levensechte tattoo-verhalen kan de kijker vanaf maandag aanstaande elke werkdag volgen tussen 18.30 en 19.00 uur bij RTL 5.

Uitzending
‘Tattoo Stories’: vanaf maandag 2 september, elke werkdag tussen 18.30 en 19.00 uur.