Moraima droomt van leven als miljonair na Een Jaar Van Je Leven: ‘Naar Saint-Tropez’
Bron: Talpa / William Rutten

Moraima droomt van leven als miljonair na Een Jaar Van Je Leven: ‘Naar Saint-Tropez’

Geschreven door Daniël Schalk

De 60-jarige huismoeder Moraima ziet het al helemaal voor zich hoe zij over een jaar als miljonair de loods van de nieuwe SBS6-show Een Jaar Van Je Leven verlaat. Showbizznetwork.nl sprak Moraima een week voordat zij de loods betrad. Eén miljoen euro is het doel, maar met de helft daarvan is Moraima ook al blij. “Met een half miljoen ben ik op Curaçao alsnog een miljonair”, lacht ze hard.

Je zag de kandidatenoproep voorbijkomen, wat dacht je toen?

Ik zat met mijn dochter op de bank tv te kijken en die oproep kwam voorbij. Ik zei: ‘dat is een leuk programma, daar zou ik aan mee willen doen!’ Zo gezegd, zo gedaan.

Was het altijd al een droom om aan zoiets mee te doen of werd je getriggerd door die hoofdprijs van één miljoen euro?

Die één miljoen! Dat is echt de enige reden om mee te doen! Het is met 40 mensen, niet met 100 mensen zoals bij Million Dollar Island. Wanneer maak je zoveel kans op één miljoen euro? Bij welk programma? Nergens. Ik twijfelde geen seconde om mij aan te melden.

Wat verwacht je ervan? Je betreedt straks die loods en dan?

Ik ga als eerste naar de mensen kijken: met wie zou ik klikken? Daarna ga je jezelf laten landen en kijk je waar je bent.

Met wat voor soort mensen klik jij dan goed?

Dat maakt mij niet uit. Het hangt ervan af hoe je met mij omgaat. Ik kan met iedereen omgaan.

Je bent mama, ben jij van plan om de moeder van de groep te worden?

Ik ben wel een sociaal type. Als iemand verdrietig is, dan ga ik diegene troosten. Ik ben wel een moederfiguur. Ik houd ervan dat de sfeer goed is, dat er geen slechte vibe is. Ik houd van goede vibe, lekkere vibe. Ik ben een vrolijk mens.

Hoe reageerde het thuisfront toen je vertelde een jaar weg te gaan?

Eerst was het van: ‘mama, ga je dat écht doen?’ Maar toen ik vertelde wat we allemaal met één miljoen euro kunnen doen, was iedereen blij. We hebben het miljoen al uitgegeven, zonder dat we het hebben.

Wat ga je dan doen met het geld?

Het is een hele lange lijst. Ik ben over een jaar afgevallen, dus als eerste ga ik shoppen in de P.C. Hooftstraat en daarna naar Saint-Tropez. Ik wil leuke dingen doen die je nu niet kan doen. Ik wil zo graag een keertje naar Saint-Tropez.

Hoever ga jij voor die één miljoen euro?

Spelen met de gevoelens van mensen vind ik te ver gaan, maar je weet niet hoe ver je kan gaan. Je wil die één miljoen euro, dus hoe dichterbij je bij het miljoen komt hoe verder je gaat. Maar niet ten koste van alles. Ik wil via het goede pad naar het miljoen gaan.

Er mag geld uit de prijzenpot worden gehaald voor luxeproducten. Ben jij daartoe bereid?

Alleen als we helemaal geen eten hebben. Dat maakt mij eigenlijk niet uit, want ik wil afvallen. Haha. Maar mensen hebben eten nodig om te leven. Dus voor eten wel, maar voor sigaretten en drankjes niet. Wel voor deodorant, tandpasta of nieuwe kleding als ik veel afval.

Hoever mag de pot dan zakken?

Een half miljoen euro is voor mij ook goed hoor. Ik zou het niet erg vinden, want je had helemaal niks. Met een half miljoen ben ik op Curaçao alsnog een miljonair. Haha.

Een Jaar Van Je Leven is vanaf vanavond, iedere werkdag, om 18:20 uur te zien op SBS6. Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!