Een Jaar Van Nona’s Leven: Wendy maakt de tongen los
Bron: RTL / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Wendy maakt de tongen los

Geschreven door Nona Tolol

Elke zaterdag blikt Nona terug op de voorbije week in Een Jaar Van Je Leven.

Wendy haar grootste wens is eindelijk in vervulling gegaan. Ze mag het avondeten verzorgen. En daarvoor heeft ze niet eens Kenzy met een vleesvork hoeven te prikken.

Het eten is een succes. Berend nodigt haar uit voor een diner voor 2. Hij heeft duidelijk amoureuze bedoelingen. Maar Wendy zegt achteraf tegen medebewoners dat ze er stress van krijgt. Ze heeft duidelijk geen interesse. Ze wordt er zelfs emotioneel van.

Consult bij de psycholoog

Gerry stort haar hart uit bij Babette. Dat zij het onderwerp van spot is bij Mexx en haar gang, frustreert haar. "Ik ben te aanwezig", zegt ze zelf.

Babette brengt haar hulpverlenersvaardigheden en dito gesprekstechnieken in stelling om Gerry een levenswijsheid mee te geven. "Mijn oma zei altijd:' mensen zijn net aardappelen' aldus psycholoog Babette tijdens haar consult.

Bamboozle

Erik heeft een luisterend oor in Recycle Janet gevonden. Hij vertelt haar dat hij nooit verzorgingsproducten zoals shampoo, doucheschuim en deo gebruikt.

Hij draagt dan ook bamboesokken en bamboe-onderbroeken. Hij kan daardoor wel euh... drie dagen met dezelfde onderbroek doen. Oke, bamboe is alleen leuk voor pandaberen en daar houd ik het bij.

Verdienopdracht

De verdienopdracht levert een hoop geld op. Meer dan 2000 euro! Enkele bewoners hoor ik al gillen om wijn. Er volgen tegenstrijdige reacties op het toekennen van een persoonlijk budget/zakgeld van 20 euro.

Zoë haar slechte functioneren vormt onderwerp van gesprek bij Gert Jan en Nadir. Maar ook bij de andere bewoners ligt ze onder vuur.

Tijdens de vergadering wordt besloten dat elke bewoner voor 20 euro mag bestellen. Martin wordt horendol van het invoeren van alle persoonlijke bestellingen. Ook tussen Jeffrey en Maxx ontstaat frictie, echter wordt deze al snel gesust.

Dinsdag

Ruben voert actie om Zoë eruit te krijgen. Met veel gevoel voor drama herhaalt hij nog maar eens hoeveel geld zij de groep al heeft gekost. Meer dan 10.000 euro en aan de spellen voegt zij óók niets toe, aldus Ruben aan iedereen die het horen wil.

Het onderwerp van gesprek echter heeft zich voorgenomen om het hoofdstuk Nadir af te sluiten en niet meer te huilen. Nee, meis, waarom zou je ook? Er heeft nooit een hoofdstuk Nadir gespeeld dus hoeft er óók niets afgesloten te worden.

Auf wiedershen

Gerry krijgt slecht nieuws te horen van het thuisfront. Ze gaat als een malle haar koffers inpakken en neemt gehaast afscheid. Beyonce has left the building

Kim D. lijkt het vertrek van Gerry nog het ergste te vinden en is zichtbaar ontdaan. Nadir besluit het stokje van Ruben over te nemen wat betreft het zwart maken van Zoë.

Volgens hem heeft zij, toen bekend werd dat Gerry zou vertrekken, een opmerking gemaakt over haar plek op de nominatielijst. Nou já, zeg!! Zo ongevoelig naar Gerry toe! aldus Nadir die écht moeite moet doen om oprecht over te komen.

A girl named Zoë

Zoë zoekt troost bij Gert Jan nu zij zelf ook wel aanvoelt de gebeten hond te zijn. Zoë is het typische voorbeeld van iemand waarvan er wordt gezegd; het licht is aan maar er is niemand thuis.

Om iemand straight up dom te noemen, vind ik óók weer zo wat… Maar oké, zonder haar IQ te benoemen; laat ik het op naïef houden.

Zoë zwelgt in zelfmedelijden, ze wil absoluuut niet weg. "Ik wil nog zo veel van mezelf laten zien.." jammert ze. Alsjeblieft, zeg! Nog meer eyeliner en lipglossjes??

Maar..er komt redding aan. In de vorm van wijn. Geloof me, gooi wat wijn in de groep en kijk wat er gebeurt. De aandacht zal daarna op andere mensen gericht zijn...

Love, love, love

Jerrold en Mirthe matchen goed. Vinden ze zelf óók. Nee, is weer eens wat anders dan de hele dag klef in elkaars ogen staren.

Nadir geeft Erik tips op liefdesgebied. Een gevalletje van de blinde helpt de lamme. Tip aan Erik; blijf dan nog maar liever maagd in plaats van die tips van Nadir in praktijk te brengen.

Tommy brengt een mogelijk vertrek ter sprake. Nee, hij heeft het niet écht naar zijn zin. Maxx zit er bij en hoort het aan... Nou, nu kan ze het wel helemáál vergeten dat ie naar Schijndel komt.

Hallo Jumbo!

Aaah! De wijn, snacks en snoep zijn gearriveerd. Wanda baalt. Iedereen graait en snaait. Terwijl alles verdeeld wordt, lijkt Wendy opeens Frans te spreken.

Merlot, pinot grigio, chardonnay en rosé is alles wat ik hoor uit haar mond. Oh nee, niet alleen eruit..ze giet het ook nog overvloedig ín haar mond.. Samen met Babette neemt ze alvast een voorschot.

Drank maakt meer kapot dan je lief is

Drank doet rare dingen met mensen. Samen met een stel andere deelnemers belandt Wendy in de hot tub. Gezellig.

Ze spreekt niet alleen Frans maar ze zoent óók nog eens op zijn Frans. Met Nadir en Babette. Dolle boel, ouwe!

Woensdag

The day after Terwijl Wendy nog in diepe rust is, gaat haar gedrag onder invloed van alcohol flink over de tong bij haar medebewoners.

Wilde verhalen doen de ronde. Esther wil het óók graag weten maar op de één of andere manier wordt het niet met haar gedeeld.

'Ik ben geen klein kind' jammert ze. Isaac wil niet over het gebeurde praten maar blijft er zelf over doorgaan.

French kiss

Zoë is back on track en sleept Nadir er weer bij.  "Mij duw je weg, maar Wendy zoen je wèl..!" zegt ze verongelijkt tegen een bewoonster. Die Zoë, dát is het pijnpunt dus. Nadir. Oud zeer.

Babette brengt Wendy alvast op de hoogte. Ze moet haar bed wel uit want er is mail.

Wendy ontkent blèrend dat ze heeft getongd met Nadir en Babette. Stelletje leugenaars! Ze beent op weg naar Zoë want die zou deze roddel juist verspreiden.

Opdracht

Maar even over de mail. Dat betreft een opdracht. Er moet een houten stellage gebouwd worden. Wel zo stabiel mogelijk want er moet in de loop van de volgende week een opdracht mee uitgevoerd worden.

De stellage moet maandag klaar zijn. Erik neemt de leiding daarin.

Roddels

Ondertussen roept Wendy dat het haar niets uitmaakt wat iedereen ook vindt. Maar haar houding en gedrag weerspreken dat.

Ze spreekt Zoë erop aan. "Ja, jij hebt inderdaad getongzoend maar mensen wisten het al. Ik ben er niet over begonnen" aldus Zoë.

Wendy besluit heel volwassen te reageren door haar vingers in de oren te steken en 'Boeit me niet' te gillen. De frikandellen die op het menu staan, geven aanleiding tot een gesprek over orgasmes en het gebrek aan sex.

Zelfs Madeleine laat zich gelden en Janette laat vallen dat zij het liever op de meest groene duurzame manier doet; met dr handen. Een frikandel is, volgens haar, te dun, zelfs als ie gerecycled is.

Adieu

Tussen al het gekibbel, geroddel en gedoe door, kondigt Tommy Lee zijn vertrek aan. Hij gaat ervan door. Maxx plengt een traantje weg maar ach… The show must go on.

Zoë wil graag in gesprek met Wendy maar deze zegt geen tijd te hebben. Wel grappig. Ze schijnt wél tijd te hebben om iedereen lastig te vallen door ze ervan te overtuigen dat er écht niets is gebeurd.

Vroegtijdige dementie, selectief geheugen. In ieder geval een duidelijke bijwerking van te veel alcohol. Uiteindelijk sluiten Zoë en Wendy het af middels een halfslachtige omhelzing.

Donderdag

Ook deze dag begint voor iedereen anders. Zoë is jarig.  Onder leiding van Erik wordt er verder gewerkt aan de stellage. Deze is boos dat de groep zo laat opstaat. Bioritme en zo.

Dit roept de weerstand van Berend en Jeffrey op die als een stel ouwe temeiers zitten te roddelen over Erik en zijn opvattingen. Eunice is aan het mediteren en ligt vervolgens op een yogamat in de regen.

Bewonersperikelen

Moraima heeft dr pruik weer op en houdt een peptalk tegen zichzelf in de spiegel. Na de bokkenpruik afgezet te hebben, waagt Erik zich aan de pruik van Moraima. Staat hem niet slecht.

Wendy is weer, of nog steeds, aan het huilen. Iedereen is zo gemeen en liegt! Ze mag toch wel plezier hebben?, snikt ze tegen Nadir. Die maakt zich niet druk en zegt dat zij hetzelfde moet doen.

Zoë roddelt volop nu zij uit de gevarenzone is. Ze kan het natuurlijk niet hebben dat Wendy troost zoekt bij Nadir. 'Soort zoekt soort' zegt ze hatelijk. 

Imadidin intussen legt Eunice uit waarom hij nooit uit zichzelf zou vertrekken. Hij is gevlucht vanwege de dienstplicht in Syrië, zegt hij tegen Eunice.

Dan kan hij dit spel, wat een eitje is in vergelijking met de ontberingen in het leger, toch niet vrijwillig verlaten???

Crush on Sasha

Erik bekent aan Madeleine Sasha een leuke vrouw te vinden. Euh..Sasha..die ene die met Bernd is, toch..? Yep. Die.

Hij waagt de stap en knoopt een gesprek aan met Sasha. Over de stellage en klussen. Mooie opening! Sasha heeft duidelijk geen interesse maar Bernd komt haar gelukkig verlossen.

Er wordt een modeshow ter ere van Zoë haar verjaardag gegeven. Zoë is helemaal in de gloria.

Buzzer! Verdienopdracht! Puzzle van 42.000 stukjes. Er valt 750 mee te verdienen. Er wordt een plan de campagne opgesteld. In shifts werken en in teams.

Vrijdag

Esther beschouwt zichzelf als een puzzlefanaat maar vindt dat haar tips niet serieus worden genomen. Ze voelt zich niet gehoord. Ze deelt dat met enkele bewoners die het een beetje wegmompelen.

Erik laat hoe langer hoe meer van zich horen. Na Madeleine gecorrigeerd te hebben over haar puzzlevaardigheden, sluit hij een deal met Berend. Een snicker in ruil voor zoute sticks?

De eigen voorraad die bewoners voor 20 euro hebben mogen aanschaffen, zorgt trouwens voor gedoe hier en daar.

Zo glipt Wanda naar de slaapkamer om een stroopwafel op te eten. Want ja; anders moet ze delen met Kenzy die alleen maar spa rood in de aanbieding heeft, zegt ze met volle mond.

Imadidin wil trouwens stiekem brood eten en spant daarvoor Moraima voor zijn karretje. Euh..Imadidin..? Die ene die Quincy verraadde toen deze een boterham met pindakaas pakte? Ja. Die.

Jeffrey is Martin spuugzat en droomt er al over om hem te nomineren wanneer ie manager af is.

Korte lontjes

Het puzzelen vormt een ware uitputtingsslag. Te weinig slaap veroorzaakt te korte lontjes. Er vindt een aanvaring tussen Kim D. en Imadidin plaats over het wel of niet slapen tijdens de opdracht. Puzzelen brengt het slechtste in mensen naar boven.

Nadir en GertJan nemen de tijd om Zoë te bespreken. Gert Jan benadrukt nog maar eens hoeveel geld zij de groep heeft gekost 

Hij brengt het als dat Zoë niet op dr plek zit in de groep. Ooh, wat ontzettend lief en empatisch! Het is dus voor dr eigen welzijn!

Hunk

Ik hoor Erik tegen Eunice zeggen dat hij 'lang dun en lekker' is. Ik kreeg direct error maar altijd fijn wanneer mensen zelfvertrouwen opbouwen. Marciano ziet het voltooien van de opdracht somber in. Ik vrees dat hij gelijk krijgt…

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!