RTL stopt begin volgend jaar met RTL XL
Bron: RTL

RTL stopt begin volgend jaar met RTL XL

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL stopt begin 2023 met de gratis streamingdienst RTL XL. Alle content zal voortaan te vinden zijn op Videoland. Vanaf begin volgend jaar zijn alle RTL-programma's alleen terug te vinden bij Videoland. RTL maakt het samenvoegen van RTL XL en Videoland bekend via de website van RTL XL.

Op de help pagina is het nieuws over het samenvoegen te vinden. "Wij willen alle videocontent van RTL samenbrengen op één on demand platform. Videoland is in een aantal jaar enorm gegroeid tot dé niet meer weg te denken nummer één lokale streamingdienst van Nederland. (De absolute nummer 2 als je kijkt naar alle aanbieders). Uit onderzoek blijkt dan ook dat Nederlanders het heel logisch vinden om ook hun RTL programma’s bij Videoland terug te kijken. Door alle programma’s vanaf 2023 op één platform aan te bieden maken we het makkelijker en duidelijker voor de kijker.", schrijft RTL op de website van RTL XL.

Via RTLXL zijn alle tv-programma's van alle RTL-zenders 7 dagen terug te bekijken. Anders dan bij Videoland is dat er geen abonnement hoeft worden afgesloten. Toegang tot Videoland kan enkel met een abonnement.