De Verraders Halloween: De slechtste verrader ooit!
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: De slechtste verrader ooit!

Geschreven door John Holdorp

Het eerste ontbijt gaat zoals alle ontbijten in De Verraders: één voor één komen ze binnen en gaan vanaf dat moment letten op elkaar. Alles maakt je verdacht. Te veel praten is verdacht. Stil zijn is verdacht. Gwen gaat veel praten en dat maakt haar in de ogen van anderen verdacht. Less is more.

Soundos gebruikt het ontbijt om een pijltje op Dennis af te schieten. Als presentator Frank Evenblij bij het ontbijt komt volgt er uitleg over de wapenkamer, waarin een schild kan worden gevonden. Met een schild kun je rustig slapen. Maar er is ook een nieuw item te vinden, een dolk. En daarmee kun je in de eerstvolgende ronde tafel een extra stem inzetten. De dolk mag je alleen niet bewaren.

Geesten op verlaten boerderij

Voor de opdracht moeten de deelnemers drie teams van vier personen vormen. In elk team twee slimme rekenaars en twee avonturiers. De groepen moeten een verlaten boerderij ingaan waarin allerlei geesten/seriemoordenaars rondlopen. Ze moeten er drie vinden die hun een cijfer toefluisteren.

Met die cijfers kan een rekensom gemaakt worden waarmee je een cijfercode voor een slot krijgt. Het slot zit op een kist met daarin een zilverstaaf. Het snelste team dat het zilver in handen weet te krijgen mag naar de wapenkamer. Drie filmposter geven aan welke moordenaars gezocht moeten worden.

De dolk in de wapenkamer

Alle drie de teams weten de moordenaars te vinden, de code te kraken en het zilver te krijgen. Maar het snelste team is team Hugo, met Hugo, Frits, Famke en Airen. Zij mogen de wapenkamer in waar Airen het schild en Famke de dolk vindt.

Gedurende de hele dag worden meningen gedeeld. Wie zou een verrader kunnen zijn? Drie namen worden veelvuldig genoemd: Dave, Gwen en Airen. Dave heeft Hugo al geconfronteerd met het feit dat Hugo aangeeft hem als verrader te zien. De voorbereidingen van Hugo blijken te helpen, want Dave is een verrader. Tijdens het ontbijt heeft Frits tegen Dave gezegd dat hij niet zo laat meer moet bellen. Dave heeft tot 2 uur ’s nachts zitten bellen en hierdoor kon Frits niet goed slapen.

En dit wordt als eerste argument gebruikt door Gwen om Dave als verrader te noemen. Je bent een verrader, daarom ben je gespannen en belde je tot 2 uur ’s nachts. Een argument dat nergens op slaat, maar de toch al zenuwachtige en gespannen Dave gaat los en gaat vol in de verdediging. Maar op zo’n manier dat hij zichzelf nóg meer verdacht maakt.

De slechtste verrader ooit

En dan komt de stemming. Vier stemmen voor Dave, vier stemmen voor Gwen, drie stemmen voor de stille Frits en de laatste die zijn stem uit mag brengen is Frits. De sluwe Frits stemt op Dave, gooit hem zo voor de bus, maakt zichzelf daarmee minder verdacht en kan doorschakelen naar een nieuwe verrader waarbij hij al in de eerste aflevering Hugo voor noemde.

Dave is gechoqueerd en geeft bij zijn vertrek aan de slechtste verrader ooit te zijn. Soundos barst in huilen uit omdat ze Dave vertrouwd heeft en wordt getroost. De groep is super enthousiast. Het is nog nooit voorgekomen dat in de eerste ronde een verrader weggestemd wordt.

Een nieuwe verraders

Als het in de nagesprekken over Frits gaat blijkt dat er nu inderdaad deelnemers zijn die geloven dat Frits NOOIT een verrader kan zijn. Maar hier houdt het niet op voor Frits, als een schaakgrootmeester heeft hij zijn volgende zet al bepaald. Hugo vragen om de nieuwe verrader te worden.

Frits weet uiteindelijk zijn mede-verrader Soundos - die liever met zijn tweeën zou blijven - te overtuigen om Hugo aan te stellen als nieuwe verrader. Hugo wordt uitgenodigd, als hij weigert dan betekend dat direct dat hij vermoord wordt. Dus voor Hugo wordt het zonder dat hij het weet de dood of de gladiolen.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!