Verraderlijke Post: De vermoorde onschuld met een killer instinct!

Verraderlijke Post: De vermoorde onschuld met een killer instinct!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Hey 'lieve' Maria,

Wat lijk je zo op het oog toch een lieve zachtaardige vrouw. Je prachtige glimlach, die onschuldige blik. Vol overtuiging kijk je heel verbaasd en iedereen écht iedereen neemt je toneelspeel voor lief en slikt het voor zoete koek. Maar ik niet!

Het is je zélfs gelukt om in het torentje weer het vertrouwen van Sander terug te winnen. Nou is Sander wel een beetje dom. (Klinkt ook een beetje als Alexander, vind je niet?) Jij zegt: “Het spijt me écht” en die pipo zegt serieus dat hij het echt hélemaal begrijpt. Wát begrijpt hij? Dat jij hem hebt geprobeerd te naaien, maar dat je plannetje niet werkte omdat je niet iedereen op je hand kreeg en dat dat de énige reden is dat Sander er nog is? Jij bent echt een geboren actrice die per toeval ook nog eens kan zingen!

De eerste moord is gepleegd. Geen dodenlijst meer, geen rare fratsen, maar jullie hebben gewoon iemand om zeep geholpen! Jij gaat lekker het ontbijt in, maar je moet nog wel even de verdenkingen die je op Sander hebt gedropt laten verdwijnen. Jij begint met je poezelige bekkie doodleuk te vertellen dat je denkt dat Sunny eruit ligt en ‘meester verrader’ Katinka gaat gewoon grof de fout in en praat al in de verleden tijd, dat ze VOND dat Sunny wel verdacht WAS. 

Dit valt kennelijk niemand op, behalve Katinka zelf en mij en jij gooit er een super verbaasde opmerking overheen dat jij Sunny totáál niet verdenkt en je zet dan ook nog eens je meest guitige bekkie op tegen Jordy, met een croissant die half uit je mond bungelt. Nee Jordy weet het zéker....Jij bent een getrouwe. Mmmm...ook iemand uit de ‘Huisman-clan’ die ik toch iets hoger had ingeschat dan zijn broer Sander. Onvoorstelbaar wat vrouwen gedaan krijgen als ze een keer met hun ogen knipperen en hun bos krullen heen en weer schudden.

Met zorg kies je je volgende slachtoffer uit en dat is Giorgio!!! Je speelt dit zó slim. Even wat mensen triggeren door te vragen wie Irene van de Laar geslachtofferd heeft en jawel, dat was Giorgio. Zonder enige moeite neem je Ferri mee in je snode plan. Sander moet tenslotte ‘uit de gevarenzone’. Ferri is zó overtuigd van jouw onschuld dat hij zich in z’n voet schiet als je wél een verrader zou blijken te zijn. Koop maar vast een pistool voor hem Maria.

Ferri is in the pocket. Thomas en Noël zijn ook meteen om. Je steekt exact hetzelfde verhaal af als bij Ferri. Ze eten uit je hand...allemaal. Je hoeft ze niet eens echt te voeren. In de auto hou je voor de 3e keer je pleidooi en je haalt Sander nog meer uit de gevarenzone. En dan gaat het bijna fout en graaft Ferri zo ongeveer zijn eigen graf. Tijdens de opdracht speelt hij een vies spelletje en gooit hij de puzzelstukken van de andere teams aan de kant en daar zijn een aantal mensen niet van gecharmeerd. Je plannetje lijkt niet op te gaan want Billy flipt zo ongeveer en zegt op Ferri te gaan stemmen en hij krijgt wat mensen op zijn hand.

Maar jij snapt natuurlijk al lang dat Giorgio niet in het winnende team zit en dus niet de wapenkamer in mag, dus hij is gewoon het bokje! Ferri mag namelijk wél de wapenkamer in, al staat hij wel moederziel alleen op het bordes van het chateau, zonder dolk en zonder schild en de pijlen staan nog steeds gericht op hem. Maar aan de ronde tafel komt het kuddegedrag weer naar boven. Giorgio gebruikt véél te veel woorden om uit te leggen dat hij alles is, maar géén verrader. Soms is minder praten wel handig Giorgio.

Ferri probeert nog een straaltje tranen eruit te persen en een zielig verhaal op te hangen en ineens snap ik waarom hij al 5x GTST heeft verlaten en weer net zo vaak terug is gekomen en waarom het ook in Amerika niet gelukt is. Lieve Maria, je toont medelijden en begint nog net niet te huilen bij het dramatische verhaal van Ferri. Dan is het moment daar en moeten er stemmen uitgebracht worden. Jij geeft nog even subtiel aan dat jij óók op Giogio gaat en mocht het toch halverwege niet lukken, dan ben je nog steeds zelf niet verdacht. Je geniet hier gewoon van en volgens mij leer je een kant van jezelf kennen die je nog niet kende.

Het kuddegedrag zorgt ervoor dat je plannetje werkt, want 7-8 mensen gaan je voor en hoe makkelijk is het dan voor je. Uiteraard is Giorgio een getrouwe, dat is niets nieuws voor je, maar jij bent in shóck! Het spel ligt weer open en er mag weer gemoord worden! De volgende zaadjes, uiteraard  in je voordeel, krijg je nog even cadeau van onder andere Selma en dat maakt het er de volgende keer alleen maar makkelijker op voor je! Maria Fiselier....jij speelt dit spel met (té) veel plezier!

Geniet zo lang het je nog lukt!

Groet Sonja

P.S. Even een tip van mij, want Selma heb je op je hand, maar leg het er niet te dik bovenop. Je zou wel eens door de mand kunnen vallen met je (te) schattige gedrag! In élke gespeelde rol zit een stukje eigen karakter.

P.P.S. Als je aan Herman komt, dan kom je aan mij!

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!