Verraderlijke Post: In je cocktailjurk en in een grafstemming richting finale! 
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: In je cocktailjurk en in een grafstemming richting finale! 

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Lieve Bep,

Je bent niet de jongste en zeker niet de snelste dit, maar lieve Bep wat ben je scherp en wat speel je het goed. Aan het ontbijt met ‘mede 60 plusser’ kleurenpallet Jannie bespreek je je theorie met haar, maar Jannie volledig vertrouwen, dat is wel een dingetje. Kim zit vol in je vizier en daar moet je haar ook vooral houden. Jij hebt precies door dat Kim een spring in het veld is en té vaak roept dat ze ‘eerlijk’ is. Jouw definitie van ‘eerlijk’ is een hele andere.

Jij laat je niet in de kaarten kijken en zegt héle andere dingen dan je in werkelijkheid denkt. Kim en Dave smoezen er lekker op los, dat jij en Jannie gezellig samen in dat torentje zitten en dat is uiteraard koren op de molen van Kim. Voor de missie moeten jullie samenwerken en ik zie je gezicht vertrekken. Betekent dit dat je weer hard moet lopen en veel moet bewegen? Dat is helemaal niet jouw ding. Rustig aan met deze 60 plusser.

Op het bankje doe je een ‘handje klap’ met Jannie en jullie zijn duidelijk naar elkaar dat jullie alle twee geen verraders zijn en dat is een waarheid als een koe, maar wederzijds vertrouwen is toch wel een dingetje en volgens mij kan dat in dit stadium van het spel ook niet meer. 

Een goed gesprek met Mo levert in ieder geval 1 medestander op.....denkt Mo. Maar dat gesprek was puur om je eigen hachje te redden. Hou je vrienden en je vijanden dicht bij! Jij zet Mo op het spoor van Kim en de naam van Kim gonst echt door het kasteel, maar die laatste blijft maar zaadjes planten. 

Erg slim van de verraders om Robin naar huis te sturen want alle vingers gaan nu richting Mo die op dit moment wel héle gekke sprongen aan het maken is. Jannie begint ook het licht te zien door de domme opmerking van Tristan en het gaat er nu wel om spannen.

In de stromende regen moeten jullie een katapult afbouwen om zilver te winnen en met name sleutels voor de wapenkamer te scoren. Jij opent de eerste kist, pakt een onderdeel van de katapult en geeft de sleutel door. Jij hoeft de sleutel voor de wapenkamer niet zo nodig te hebben, voor Mo is dat wel even anders. Het resultaat van deze missie is dat beide verraders de wapenkamer in gaan.

Jij hebt ondertussen iedereen op 'consult' gehad en je maakt je geen zorgen voor de ronde tafel. Jij zóu een hele goede verrader zijn geweest denk ik, maar tijdens je gesprek met Tristan wordt jullie onderonsje grof vestoord door praatpaal Kim. Zij wil op jou gaan en ze probeert iedereen te overtuigen. Duidelijk is inmiddels wel dat woorden en daden mijlenver uit elkaar liggen.

De 31 zilverstaven komen steeds dichterbij en een ding is zeker, Mo maakt er geen kans meer op want hij wordt zonder pardon naar huis gestuurd. Hij probeerde nog even om Jannie verdacht te maken, maar voor Mo is het over en uit. Ik ben er niet rouwig om want hij had iets naars over zich, maar dat is een persoonlijk gevoel.

Jij hebt het advies van Mo opgevolgd en je oren en ogen open gehouden en het kwartje is de andere kant opgevallen....richting Mo. Doei Mo, je hebt het knap gespeeld, je bent een slimme jongen maar van jou mag hij gaan. Beetje jammer dat Mo een getrouwe was. 

Die cocktailjurk had jij liever in je koffer gelaten. Heb je net Mo verbannen, moet je ineens een feestje gaan vieren. Gelukkig is het wel degelijk tijd voor een feestje, behalve voor Kim, die had er het liefst nog iemand uitgeknikkerd, maar met z’n vijven staan jullie in de finale! Ik ben benieuwd hoe die gaat aflopen met 2 verraders in jullie groepje! Gooien ze elkaar voor de bus om er met de winst vandoor te gaan? Binnenkort weten we het!

Lieve groet,
Sonja

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!