Zarra's Dorpsroddels: Uitzicht van Goud
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Uitzicht van Goud

Geschreven door Miriam Boonstoppel Laatste update:

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Er lijkt gang te komen in alle bedrijvigheden van Zarra, waar we natuurlijk super blij mee zijn. Spaanse toeristen, Nederlandse toeristen, kom maar op!

Toen ik van de week door het dorp liep verraadden Matthew en Sabrina's gezicht dat ze een fijn gesprek hadden gehad bij de burgermeester. Je zag de trots en opluchting op hun gezichten. het schijnt dat hun camperplek al over twee-drie weken van start kan, net op tijd voor het nieuwe seizoen!

De plannen voor de campingplek zijn er ook, maar vanwege vergunningen op lange termijn duurt dit plan wat langer.

Amor in de lucht

Daar waar de één bezig is met het creeëren van hun droom, leven de andere hun droom met een diner bij kaarslicht. Raymond en Bianca vieren het leven en maandelijks hun samen zijn na een heftige scheiding achter de rug te hebben. 

Waar Bianca emotioneel werd bij het terugdenken aan deze tijd was de liefde tussen deze twee sterk zichtbaar. Deze liefde kan goed van toepassing komen om als team het avontuur door te gaan, aangezien dat niet altijd even makkelijk is.

Het regent, het regent!

Helaas schijnt de heerlijke Spaanse zon niet altijd, deze week pakken donkere wolken boven Zarra samen. En dat bedoel ik niet spreekwoordelijk. Terwijl ik verstopt zat in mijn huis achter het raam, zag ik de koppels zwoegen in casa el premio. Helaas was er de pech van een lekkage. En het bleef niet bij een klein buitje...

Maar je weet wat ze zeggen, na regen komt zonneschijn! Maar hopelijk blijft die zonneschijn, zonneschijn en pakt het niet samen in dikke donkere wolken tussen Bastiaan, Melissa en Matthew en Sabrina. Waar Matthew en Sabrina het gevoel hebben er dagelijks te zijn hebben ze ook het gevoel dat Bastiaan en Melissa, al dan niet met reden, niet echt voor het huis gaan, of uberhaupt aanwezig zijn.

Koppen bij elkaar

Tijd voor een werkplanning! Samen worden de spanningen uitgesproken, en de dondere wolken waar ik het over had, lijken over te waaien. Voor nu?

Melissa en Bastiaan sluiten het gesprek af en lopen naar de plaatselijke supermarkt. Die dus achter de plaatselijke kroeg zit! Ik vraag me af of niet stiekem één van de mannen van Zarra tegen zijn vrouw zegt: 'Ik ben even boodschappen doen' en stiekem eigenlijk gewoon in de kroeg hangt.

Melissa laat liever het woord aan Bastiaan, net als in de bouwmarkt, maar dat was ook geen Spaans heb ik gehoord, maar 'mannentaal'. Dan snap ik wel, dat zou ik ook niet verstaan. Toch vind ik het knap hoe ze het doet, ze probeert het wel! Ze moet alleen durven! Ik heb daar wel een goed gevoel over, moet vast goed komen!

Tijd voor opdracht 2

Waar iedereen zijn draai lijkt te vinden in Zarra, en de bijbehorende mooie Spaanse taal, is het natuurlijk weer tijd dat onze burgemeester met een nieuwe opdracht om de hoek komt. Een opdracht op één van mijn favoriete plekjes van Zarra! Een uitzicht van Goud!

Ze mogen een spot maken voor toeristen, iets wat op Social media geplaatst kan worden, maar ook als toerist echt een unieke selfie oplevert! 

Nou, ik wil er mijn selfie wel maken! De ideeën borrelen al in de hoofden rond, ik heb al iets horen zeggen over een pergola, over een gekleurde tafel en over een poort van Staal of ijzer! Ik ben héél nieuwsgierig aan het worden.

Vrolijk Kersfeest!

En natuurlijk als kers op de taart, wordt iedereen uitgenodigd op het kersfeest! 

Bianca en Raymond mogen hun kook en kunsten laten zien en proeven, Bastiaan en Melissa hun biertjes (of misschien ook wel dat kersenlikeurtje waar ze mee bezig waren), en Sabrina en Matthew zullen ook hun ambitieuse plannen ook echt niet in de schaduw laten staan.

Ik heb er zin in!

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!