Zarra's Dorpsroddels: Klinkt als muziek in de oren van Zarra
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zarra's Dorpsroddels: Klinkt als muziek in de oren van Zarra

Geschreven door Miriam Boonstoppel

Elke week roddelt Miriam als fictieve dorpsgenoot over Het Spaanse Dorp.

Er wordt druk geklust in casa El Premio, al dan niet op zijn Spaans. Niet allemaal even strak, maar wel goed. Tenminste, ze doen hun best. Melissa en Bastiaan zijn erover uit dat de cariéreswitch toch niet doorgaat, ze hebben liever bier als verf. Maar klussen nog wel, dat kunnen we niet van iedereen zeggen.

Je ziet ze komen en gaan

Waar Matthew en Sabrina helaas afscheid moeten nemen van hun klusgrage zoon, die het heel leuk vond maar nu ook prima vind om weer terug te gaan, ontvangen Bianca en Raymond hun vrienden en jongste zoon. Een kunstige auto die de straten van Zarra flink van wat kleur voorzien.

Hun zoon weet het zeker, het is leuk om hier een feesthuis te hebben, maar een toekomst? die ligt niet hier voor hem. Hun zoon heeft aardig zijn toekomst uitgestippeld, wat nu best de goede kant op gaat nu hij cum laude is geslaagd voor zijn examens.

Waar de één zichzelf verwend met een dagje strand en een frisse duik in de zee laat Melissa alle verf en stof onder haar nagels weg vijlen, en een nieuw kleurtje. Niet alleen zij werd hier heel gelukkig van, maar ik merk dat dit bij de dorpsbewoners ook erg goed in de smaak valt. Ze praten steeds positiever en willen hun eigenlijk niet meer kwijt uit Zarra!

Het is bijna festivaltijd!

De laatste flyers, al dan niet gedelegeerd aan de kinderen, worden uitgedeeld. De mechanische stier wordt omgeroepen via een megafoon en een nieuwe tap wordt uit de folie gehaald. Het is bijna zover. Iedereen heeft zijn of haar festival precies voor ogen, en de daarbij passende materialen geregeld. 

Langzamerhand komen er steeds meerdere ideeën bij, en lijkt het echt een fiesta te komen!

Maar voor het festival besluiten Raymond en Bianca een bezoekje te brengen met hun vrienden  aan casa el premio. Tijd om hun 'keuken' te laten zien. In het huis schrikken ze zich kapot. Deuren zijn eruit, het is één dikke bende en de leidingen hangen laag. 

De vriend van Raymond en Bianca ziet dit niet zitten en twee weekjes, maar Raymond ziet het helemaal niet meer zitten. 

Ook de jury komt nog even kijken

De jury laat het er ook niet bij zitten en gaan kijken voor een update. Ze zijn positief verrast door Melissa en Bastiaan, ook Matthew en Sabrina waren goed op weg. De jury stapt ook nog de 'keuken' binnen, en schrikt zich daar kapot.

Ook de burgermeester ziet nu met eigen ogen waar ze het over hebben, en laat het er niet bij zitten. Je zag hem zo rechtstreeks naar het huis van Bianca en Raymond lopen, waar hem een onaangename verrassing stond te wachten, ze stoppen ermee. Ze zijn er klaar mee. Al moeten ze dit zelf nog gaan melden aan de mede klussers.

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen

Het onaangename nieuws mag geen wolk voor de zon zijn, het festival kan van start! Door de microfoon van het dorp worden de festivals omgeroepen. Langzamerhand druppen de mensen binnen. Reuring in Zarra! De festivals geven veel plezier bij de jongere generatie in en rondom Zarra. 

Ook verdiend van mij Raúl echt pluspunten, wat is dat een enthousiast jurylid. Natuurlijk had hij niet altijd keus als enig jurylid binnen de leeftijdsgrens van de opdracht, maar hij deed vol inzet mee aan alle activiteiten. Iedereen danste nog tot in de late uurtjes of de voeten niet meer konden, gezelligheid ten top!

Festivals geslaagd! Maar wie wordt de winnaar?

Niks missen en meepraten over Het Spaanse Dorp? Word lid van onze Facebook-groep!