Vanavond op tv: Drie koplopers in peilingen voeren eerste verkiezingsdebat
Bron: RTL / William Rutten

Vanavond op tv: Drie koplopers in peilingen voeren eerste verkiezingsdebat

Geschreven door Daniël Schalk

De lijsttrekkers van de drie grootste politieke partijen in de peilingen voor de naderende Tweede Kamerverkiezingen gaan vanavond met elkaar in debat. RTL4 organiseert het eerste grote verkiezingsdebat. Het debat staat onder leiding van RTL Nieuws-gezichten Daphne Lammers en Fons Lambie.

De drie politici zijn Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) en Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks). In de Peilingwijzer van 26 oktober 2023 staan hun partijen bovenaan. NSC gaat aan kop met 30 zetels, de VVD heeft er één minder. Daarna volgen PvdA/GroenLinks, PVV en BBB.

Na afloop van het verkiezingsdebat presenteert Renze Klamer een speciale uitzending van zijn praatprogramma RENZE, die normaalgesproken iedere zondag rond 21:30 uur te zien is. In de speciale uitzending bespreekt Klamer aan zijn talkshowtafel met verschillende gasten het verkiezingsdebat na.

RTL4 besteedt uitgebreid aandacht aan de verkiezingen. Naast twee debatten is er in de week voor de verkiezingen iedere avond een lijsttrekker te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Op de dag van de verkiezingen presenteert Beau samen met Daphne Lammers vanaf 20:30 uur De Uitslagenavond.

Het debat is vanavond om 21:30 uur te zien op RTL4. Aansluitend is de talkshow RENZE te zien.