Vanavond op tv: Wilfred Genee presenteert eerste SBS6-debat in 20 jaar
Bron: Talpa / William Rutten

Vanavond op tv: Wilfred Genee presenteert eerste SBS6-debat in 20 jaar

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 komt vanavond voor het eerst in 20 jaar tijd met een verkiezingsdebat. Het debat staat onder leiding van Wilfred Genee, de presentator van Vandaag Inside. Wilfred wordt bijgestaan door Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens, die ook regelmatig aanschuiven in Vandaag Inside.

De lijsttrekkers van de vier grootste politieke partijen in de peilingen zijn uitgenodigd. Dat zijn Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV). Zij gaan in debat met elkaar én met mensen uit het land die naar de studio zijn gekomen.

Er zal vanavond worden gedebatteerd over de thema’s gezondheidszorg, wonen, migratie en bestaanszekerheid. Aansluitend aan het debat wordt er vanaf 22:00 uur in Vandaag Inside door Wilfred met Johan Derksen en René van der Gijp nagepraat. Zij delen hun kritische blik op het verkiezingsdebat.

De laatste keer dat SBS6 een verkiezingsdebat organiseerde was in 2003. Het debat werd geleid door Ton van Royen. Er keken 1,2 miljoen mensen. In 2017 maakte SBS6 rond de verkiezingen wel een liveshow waarin zij de kloof tussen de burger en de politiek wilden dichten. Er keken slechts 275.000 mensen.

Het debat is vanavond om 20:30 uur te zien op SBS6. Aansluitend is Vandaag Inside te zien. Niks missen en meepraten over Vandaag Inside en het debat? Word lid van onze Facebook-groep!