Boer Zoekt Vrouw: Is de keuze van Haico al gemaakt?
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Is de keuze van Haico al gemaakt?

Geschreven door Natasja Landman

Deze week maken ook Haico en Claudia de keuze wie er moet vertrekken. Daarna heeft iedereen nog maar twee logees en kan er goed worden onderzocht wat iedereen voor elkaar voelt.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Haico moet nog een keuze maken. Yvon vraagt aan de vrouwen hoe zij het vinden in Denemarken. Ellen voelt zich heel goed op de boerderij en ze is al een beetje verliefd op Haico. Het is wel heel snel, maar ze kan niets doen aan haar gevoel. Als het niet wederzijds is zou ze dat heel jammer vinden, maar dan is ze wel eerlijk geweest in haar gevoel. Wendy is wel ontspannen, ze vindt Haico wel heel leuk en ze zou graag willen blijven.

Ze wil hem nog beter leren kennen en zou hem graag willen aanraken als ze meer tijd samen kunnen doorbrengen. Voor Jasmijn voelt het heel fijn bij Haico. Het voelt een beetje als thuiskomen. Als ze mag blijven gaat ze wel iets meer flirten. Haico zijn hoofd draait overuren, hij is het niet gewend om drie vrouwen te hebben die het wel zien zitten met hem. Hij stuurt Wendy naar huis, ze had al zo’n voorgevoel want ze zag hoe hij naar de andere keek. Ik had het ook wel verwacht dat Wendy als eerste zou moeten vertrekken.

Het is even wennen met zijn tweeën, het is een nieuwe dynamiek. Ellen en Jasmijn zijn erg verschillend en moeten ook even zoeken hoe zij het beste met elkaar kunnen omgaan. Jasmijn ziet dat er een klik is tussen Ellen en Haico en voelt zich wel een beetje genegeerd af en toe. Ze nemen allemaal even een momentje voor zichzelf. Jasmijn zit heel erg te piekeren en voelt en ziet dat er meer een klik is tussen Ellen en Haico. Ze wil het gaan vragen, want ze gaat anders liever naar huis.Haico denkt dat zij dat fout ziet. Hij heeft nog geen besluit genomen geeft hij aan. Ik denk dat Jasmij wel gelijk heeft, Ellen en hij hebben de beste klik. Alleen als hij echt een sterke kinderwens heeft moet hij voor Jasmijn gaan. Ik denk dat dit echt nog ervoor zorgt dat Haico twijfelt. Ik ben echt van mening dat hij voor Ellen moet kiezen.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Ook Claudia heeft nog geen keuze gemaakt. Als Yvon langskomt zegt Claudia dat ze er wel al uit is. En zonder er veel woorden aan vuil te maken stuurt ze Bob naar huis. Ze voelt voor hem geen kriebels en ze weet dat hij deze wel al voelt. Zij voelt meer bij de andere twee. Dat betwijfel ik eerlijk gezegd, ik had vorige week al voorspeld dat Claudia Bob naar huis zou sturen. Hij is de eerste die wat dichterbij komt met zijn gevoelens. Dat vindt zij denk ik lastig en daarom is het makkelijker om Bob als eerste weg te sturen.

Na het vertrek van Bob vindt Claudia het heerlijk met de overgebleven mannen. Ze lijken het gezellig te hebben en ze vindt het heel fijn dat ze de mannen even naar de supermarkt kan sturen. Zo heeft zij wat tijd alleen en kan zij even rustig zwemmen.  Ik zie nog steeds echt geen klik tussen haar en de overgebleven mannen. Ik ben echt heel erg benieuwd wie ze uit eindelijk mee zal nemen op stedentrip.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard had vorige week al een keuze gemaakt en nu is hij nog alleen met Robin en Marijke over. Hij wil graag uitzoeken met wie hij de beste klik heeft en met wie het gevoel zich kan ontwikkelen. Na wat tijd te hebben doorgebracht op de boerderij besluit Richard met de vrouwen de stad in te gaan. Daar kan hij ze dan op een andere manier leren kennen en kunnen ze even ergens anders over praten dan over de boerderij, voor hem is dat wel lastig.

Gelukkig heeft Richard wel een manier gevonden om wat losser te kunnen praten. Ze hebben hele sterke cocktails besteld. Er wordt wat heen en weer geflirt, maar Richard heeft ook nog oog voor andere dames die in Slowakije rondlopen. Marijke vindt dat niet erg, als Richard haar vriend was mocht hij wel naar andere dames kijken. Robin moet nog even aankijken wat haar gevoel gaat doen, ze is er nog niet helemaal over uit. Ik denk nog steeds dat Robin wel gaat winnen.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice en haar mannen hebben zich alle drie voorgenomen om meer tijd samen te gaan doorbrengen en meer vragen aan elkaar te gaan stellen. Johan krijgt als eerste een moment met Bernice en geeft aan dat er bij hem wel iets kriebelt en hij het wel ziet zitten in Zweden. Bij Ype Jacob zit het gevoel ook goed. Ik zie Bernice en Ype Jacob heel veel lachen als ze samen aan het werk zijn, maar dat komt ook omdat hij een beetje onwennig met de paarden bezig is. Bernice vindt hen samen wel een goed team. Ik vind het wel leuk om te zien dat zij het zo goed samen kunnen vinden.

De volgende dag spoken bij Bernice de gesprekken door haar hoofd. Ze vindt het lastig dat Johan al aangeeft kriebels te hebben. Zij voelt dat nog niet en voelt zich er ongemakkelijk bij. Ze wil dan minder bij hem in de buurt zijn om het niet te versterken. Ze moet ook even langs bij haar ouders om advies te vagen. Ik dacht dat Bernice zou eindigen met Johan, vooral omdat ze hem van vroeger nog kent en zich vertrouwd bij hem voelt. Alleen na deze aflevering ben ik daar niet meer zo zeker van. Hij heeft toegegeven kriebels te hebben en zij vindt dat erg verstikkend. Ik zie een leuke, vriendschappelijke klus met Ype Jacob en als zij dat meer gaat uitzoeken dan Johan toch naar huis moeten.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Ook Piet heeft vorige week al zijn keuze gemaakt. Anke merkt wel een verschil in hoe Piet nu met hun omgaat. Ze is zelf heel erg bezig met hoe het voelt als hij naar haar kijkt of een moment met hem samen heeft. Gea vindt hem ook nog steeds leuk en ze gaat er nog steeds voor. Het wordt spannender nu ze nog maar met twee zijn.

Piet eet steeds samen met een Duits gezin. Voor Anke is dit geen probleem, zij spreekt vloeiend Duits. Alleen Gea heeft er meer moeite mee. Zij kan zich niet verstaanbaar maken in het Duits en moet zich met handen en voeten proberen te redden. Piet geeft tegen Anke aan dat hij haar wel leuk vindt en zij hem ook. Ik denk nog steeds dat Piet gaat eindigen met Anke. Ik kan het alleen nergens op baseren, maar het is een gevoel.

Volgende week wordt er nog meer ontdekt aan elkaar, dat brengt spanning en daardoor ook emoties. Ik ben weer heel erg benieuwd

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!