De Kijkersraad: Een plan die in duigen valt
Bron: RTL/Shotbysud

De Kijkersraad: Een plan die in duigen valt

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

Aflevering dertien begon met een nasleep van de vorige Eilandraad. Krista was toen boos en verdrietig weggelopen tijdens de Eilandraad. Bij een deelnemer was dit niet in de koude kleren gaan zitten. Ilse was heel erg boos en dit liet ze ook aan de andere deelnemers weten. Ze was met name vooral op Mark boos en daarom is ze uit op wraak. Ook Willem is boos, maar hij besluit om dit te verbergen voor zijn kampgenoten.

Maar haar plan is afhankelijk van de uitslag van deze nieuwe immuniteitsproef. De proef op zich was heel eenvoudig. De deelnemers moesten namelijk paalhangen. Degene die het langst blijft hangen, wint immuniteit. Voor Ilse is het daarom extra van belang dat ze in ieder geval langer dan Mark blijft hangen.

In duigen

Het plan van Ilse valt helaas helemaal in duigen, want Mark weet deze proef te winnen. Hierdoor is Mark sowieso veilig tijdens de Eilandraad. Bovendien mag Mark twee kampgenoten en een heerlijke hamburgerpakket meenemen naar Winnaarseiland. Mark kiest ervoor om Willem en Iris mee te nemen naar Winnaarseiland. Mark is positief verrast door de kookkunsten van Willem. De drie lijken het erg naar hun zin te hebben op Winnaarseiland.

Ondertussen moet Ilse dus een nieuw plan bedenken. Tegen de anderen doet ze alsof ze ‘’gewoon’’ op Radmilo gaat stemmen. Maar ondertussen is ze een heel ander plan aan het smeden, dit belooft dus weer een spannende Eilandraad te worden. Radmilo gaf namelijk voordat ze naar de proeflocatie vertrokken aan dat hij nog een proef mee wilt doen, maar daarna graag richting huis vertrekt. Tja, dit hebben we al vaker gehoord toch? Sommige deelnemers zijn het vertrouwen in Radmilo helemaal kwijt geraakt en dat snap ik best!

Vies spelletje

De Eilandraad was zeker spannend. Het ging gelijk op tussen Radmilo en Iris. Maar mede door twee stemmen van Jochen, is het Iris die de meeste stemmen krijgt. Iris had dit totaal niet zien aankomen en is dan ook helemaal verbaasd. Ze zegt dat er een vies spelletje is gespeeld en zegt zelfs tegen Willem dat hij een vuile rat is.

Nou Iris, volgens mij ben jij gewoon een slechte verliezer, want zoals vorige keer werd gezegd dit is gewoon het spel! Je hebt zelf ook meegedaan aan spelletjes, dus karma is a bitch! En je kan wel zeggen dat Willem een vuile rat is, maar slecht praten over anderen en mensen uitlachen achter hun rug om, dan ben je pas een vuile rat!

Haar teleurstelling, verdriet en onbegrip wordt alleen maar groter, wanneer Radmilo na het stemmen aangeeft dat ook hij naar huis gaat… Iris zegt ook maar hij wilt naar huis en ik wil niet naar huis, tja jammer voor jou Iris je moet toch naar huis toe. Ik ben benieuwd of de Eilandraad volgende week weer zo spannend is, ik hoop van wel!

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!