DPG Media wil RTL Nederland overnemen
Bron: RTL

DPG Media wil RTL Nederland overnemen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Belgische mediabedrijf DPG Media wil RTL Nederland van diens moederbedrijf RTL Group overnemen. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt. DPG Media legt een bedrag van 1,1 miljard op tafel voor de overname van RTL, waar onder meer de tv-zender RTL4 en streamingdienst Videoland onder vallen.

“We hebben altijd gezegd dat consolidatie noodzakelijk is in de Nederlandse media-industrie. Daarom ben ik heel enthousiast dat DPG Media deze stap samen met ons wil zetten. Door onze krachten te bundelen creëren we een completer mediaconcern dat volop blijft investeren in lokale, impactvolle content en onafhankelijke journalistiek op alle denkbare platformen”, zegt Sven Sauvé, CEO RTL Nederland.  

“Waar DPG Media in Nederland een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt met haar media-activiteiten, heeft RTL hard gewerkt om onze positie op tv en streaming verder uit te bouwen als lokale markleider. Deze combinatie verzekert voor beide bedrijven een solide toekomst voor alle kijkers, luisteraars en volgers. Samen met DPG Media kunnen we blijven doen waar we goed in zijn: het entertainen en informeren van miljoenen Nederlanders”, vervolgt Sauvé. De naam RTL blijft na de overname behouden, melden beide bedrijven.