DPG Media lanceert tweede VTM-zender in Vlaanderen

DPG Media lanceert tweede VTM-zender in Vlaanderen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

VTM krijgt er in Vlaanderen een tweede tv-zender bij, zo laat DPG Media woensdag weten. De tweede VTM-zender biedt een mix van Vlaamse en internationale programma's. Overige details over het tweede net worden later bekend.

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, radio & streaming: “We bouwen de unieke band die VTM heeft met de kijkers in Vlaanderen verder uit, niet alleen lineair, maar ook met een sterk digitaal verhaal. Naast de investeringen in het lineaire, bouwen we verder aan ons succesvol VTM GO-platform en starten we ook met een betalend streamingplatform. Vlaamse, creatieve content is key. De kijker wordt onze programmadirecteur: hij bepaalt welke content, wanneer en met welk comfort hij die wil zien.”

DPG Media blijft de komende jaren verder investeren in de digitale transformatie van haar audiovisuele activiteiten. Het gratis videoplatform VTM GO is een groot succes: meer dan 500.000 actieve kijkers genereren meer dan 11,5 miljoen views per maand. De nieuwe programma’s van de tweede VTM-zender zullen ook daar te zien zijn.

Het bedrijf werkt ook aan een eigen streamingplatform met een betalend digitaal aanbod van binnen- en buitenlandse series en films, de zogenaamde Vlaamse Netflix. Hierop zal heel wat exclusieve content te zien zijn, met fictie als belangrijkste genre. Zo staat het al vast dat De Bende van Jan De Lichte op het platform te zien zal zijn.

Calogero Macaluso, director streaming en marketing: “We zijn enorm trots op VTM GO, dat op een goed half jaar de digitale bakens heeft verzet. We blijven dit platform verder uitbouwen. Daarnaast willen we met het opstarten van een nieuw streamingplatform inzetten op maximaal on demand kijkcomfort waarbij de kijker eindeloos en reclamevrij kan bingen.”

Foto: DPG Media