Liefdevolle post: Is dít het einde van de Joshua Show?
Bron: RTL

Liefdevolle post: Is dít het einde van de Joshua Show?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Benjamin,

Ik heb toch wel met je toen doen hoor! Jij hebt zo’n enorm hoog ‘aaibaarheidsgehalte’ en dan zit je opgezadeld met een Joshua die zijn ego zó stevig omarmt dat hij het er bijna zelf benauwd van krijgt.

Joshua raast als een sneltrein door je leven én door je hoofd en wat ik al vermoedde is ook gebeurd. Hij is zó vol van zichzelf dat ik er spontaan maagzuur van krijg. Ik vraag me af of hij naast die liefde voor zichzelf nog wel ruimte over heeft voor een beetje liefde voor een ander.

Ook jij was hem duidelijk zat, want Joshua mocht de Belalp voor een paar dagen verlaten. Nee hij mocht het niet, hij móest weg. Je was duidelijk opgelucht dat hij even opzoutte. Die jongen zuigt je he-le-maal leeg en jij had éven wat tijd nodig om de andere dates te leren kennen die nog komen. En Laat Joshua het daar nu even verdomd moeilijk mee hebben, waar ik overigens niets van snap. Hij is tenslotte verliefd op je (ja ja lekker snel) en hij weet het zeker, jij bent ook verliefd op hem. Klaar...niets meer aan doen! Aan zelfvertrouwen geen gebrek bj die gast.

En dan komt Olivier-Bas-Piet-Jan-Klaas die exáct het tegenovergestelde is van Joshua. Super fijn voor O-B dat hij in ieder geval nu een bed heeft. Dat had Joshua namelijk zonder overleg geclaimd. Wát doet Joshua überhaupt wél inoverleg. Niet zoveel. Jij bent blij dat hij even weg is. Even op adem komen.

Nou is O-B niet echt sprankelend gezelschap. Wat een saaie sok zeg, en dat heb jij ook vrij snel door. Hij komt nog eten bij jou en mama, maar het eten was niet spicy genoeg want er komt nog steeds niet zo veel geluid uit O-B en jij was al vrij snel uitgetuned. Enkele reis naar huis dus, maar wel pas ‘nádat mister arrogant’ weer terug is.

Na een aantal dagen is het gedaan met de rust. Joshua is ‘back in town’ en hij zit op een rots op je te wachten. Dan zijn eerste betuttelende zin: “Kom jíj maar eens even naast me zitten.” en dat met een kloppend gebaar van zijn hand naast hem. PARDON??? Slag voor je harses kun je krijgen dominantje. Aan mij had je een goeie gehad. Ik denk dat ik je achterwaarts die rots af had geduwd.

Joshua is hélemaal door het dolle, want hij ziet dat jij ook verliefd op hem bent. Nou dan ziet hij meer dan ik. Waar ik ook jeuk van krijg is dat hij constant door je haren woelt mijn zijn gemanicuurde hand. Ik zie aan de manier waarop je telkens je hoofd wegdraait, dat jij hélemaal niet gecharmeerd bent van dat gefrummel aan je hoofd (en de rest van je lijf).

Het lijkt goed te gaan en je lijkt blij maar dat is niet voor lang. Je moeder had al héél lang door dat Joshua véél verder is zowel in zijn hoofd als op gebied van relaties. En dan die lach van hem. Daar kan een geit nog wat van leren. Zou Joshua bij Bram in Zweden op bezoek zijn geweest voor een ‘hoe-lach-ik-als-een-geit’ cursus?

Het Glorix-bekkie is zó zelfverzekerd, dat hij niet eens zijn koffers uitgepakt heeft in het appartement, want hij weet zeker dat jij smachtend op hem wacht. Dat jij er op rékent dat hij ‘s avonds wel bij jou kan slapen. FOUT!!!! Jij hebt voor die avond géén plannen. Gewoon rustig aan. Joshua komt niet in jouw plannen voor die avond. Oh oh.....

De andere ochtend is alles ineens compleet anders! De gemoederen zijn hoger opgelopen dan de top van de Matterhorn en de bom is gebarsten. Jij kunt gelukkig je ei kwijt bij je huisgenoot Anna. Dan horen we dat de ware aard van Joshua naar boven is gekomen. Mister perfect had al aangegeven dat hij naar je toe zou gaan en jouw ‘nee’ was voor hem niet aanvaardbaar. Goed van je dat je voet bij stuk hebt gehouden en niet over je heen hebt laten lopen. Dat er een gesprek moet komen is duidelijk, zeker nadat Anna het een en ander duidelijk heeft gemaakt voor je. Die dame is ‘spot on’ en ik hou er van!

Je vraagt aan Anna of zij denkt dat er nog een mogelijkheid is dat dit goed komt, maar voordat jij uitgepraat bent roept Anna al duidelijk ‘NEE!!’ Dan dat koppie van je...echt té schattig. Ik ben even heel benieuwd hoe jij je mannetje staat in een gesprek met Joshua.

Maar nondeju wat pak jij dat goed aan zeg. Joshua wil nog even het gras voor je voeten weg maaien door te zeggen dat hij nieuwe inzichten heeft gekregen ‘s nachts. Een héél verhaal van die breedbekkikker, maar jij laat hem uitpraten ook al wil Joshua gewoon de indruk wekken dat HIJ de beslissing heeft genomen om te vertrekken en je bewaard je ‘bommetje’ voor als hij eindelijk uitgepraat is. Joshua wil namelijk de vriendschap koesteren.

Eindelijk mag jij je zegje doen en wat doe je dat rustig en beheerst. Joshua wil de controle houden, de touwtjes in handen hebben en vooral houden. Vergeet het maar Joshua. lekker makkelijk om weg te rennen als het ongemakkelijk wordt. En je komt met véél meer: “Je kunt je niet aanpassen aan anderen, alles moet zoals jij het wilt. Jij bent heel dominant en manipulatief. Het is hier niet de grote Joshua show”. Zo Joshua..steek die maar waar de zon niet schijnt. Oh ja...een vriendschap met Joshua die hoef jij ook niet. Sterker nog, je gaat hem blokkeren op alle vlakken.

Gauw afscheid nemen en wat is die zucht enorm diep als Joshua eindelijk met de bus vertrekt naar who cares waar naartoe. Maar Joshua heeft je wél in zijn hart gesloten en als iemand in zijn hart zit, gaat die er nooit meer uit. Ik voel een stalker aankomen. Gelukkig heeft Joshua nog minstens 100 mannen klaar staan in Amsterdam. De koekwous!

Je hebt nog één date voor de boeg. De man met het lange haar en het fancy skipak en ik ben reuze benieuwd naar hem en wat hij met je doet. Als dat ook niets is, blijf dan lekker nog even single. Misschien ben je er nog wel helemaal niet aan toe en daar is niets mis mee.

Ik wens je een leven vol liefde, zowel ‘s winters als zomers.

Lieve groet,

Sonja

Luister B&B De Podcast over Winter Vol Liefde. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!