Liefdevolle post: Heeft Edith het ‘Ik-hou-niet-van-haren-in-mijn-doucheputje’ syndroom?
Bron: RTL

Liefdevolle post: Heeft Edith het ‘Ik-hou-niet-van-haren-in-mijn-doucheputje’ syndroom?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Hey Edith,

Om maar meteen even met de deur in huis te vallen, je weet toch wel dat dit programma ‘Winter vol liefde heet?’ Ik zie een hoop gebeuren bij je maar van liefde kan ik nog helemaal niets ontdekken. De enige liefde die ik zie, is de liefde voor je 1,95 meter lange zoon Mats.

Ik lees overigens diverse reacties op Social Media, je weet wel, dat gebeuren waar mensen gehakt van elkaar maken. Berichten over Mats en dat hij zoveel inspraak heeft. Volgens mij hebben lezers niet echt door dat Mats, omdat hij zo lang is, gewoon nog maar 14 is en dan is het wel heel erg belangrijk dat je kind ook een klik heeft, dus ik begrijp dat wel.

Ik wil het wél eventjes met je hebben over je keuzes wat mannen betreft. Eerst kregen we Bart gepresenteerd. Géén haar op z’n hoofd maar wel onderaan z’n kin. Over de rest kan ik natuurlijk niet oordelen en ik vermoed jij ook niet. Bart heb ik uitgebreid met je besproken en die is al lang weer in Nederland en inmiddels weer de grootste klant van ‘Thuis Bezorgd punt NL.

Toen kwam Mike. Die had én geen haar op zijn kop én ook niet onder z’n kin. Ik moet zeggen dat ik om Mike in een deuk heb gelegen. Om jou iets minder, want tjonge jonge wat ben jij belerend zeg. Misschien dat je tóch een keer af moet spreken met Petri in ‘La Douce France’ om te kijken of jullie iets van elkaar opsteken, en misschien is er zelfs wel een klik....zeg maar.

Dat mannen moeten kunnen skiën is een absolute must voor je. Mike heeft aangegeven dat hij wel kan skiën maar dat het wel al ‘eventjes’ geleden is. Dat je hem in een rode pipo broek propt vindt Mike minder leuk. Hij heeft wel een egootje. Maar who cares als je ski-skills top zijn...toch?

Je mocht het woord ‘rustig’ niet zeggen van Mike want dat vond hij behoorlijk kleinerend tijdens het sleeën maar ik hoor je ook nu niets anders roepen dan ‘rustig...RUSTIG....RRUUSSSTAAAAAAGG! Mens ga toch gewoon van die blauwe piste af met hem. Hij zegt dat hij het kan, maar nee.....hij LUISTERT niet naar je! Luisteren moet ie! Jawohl!

Uiteindelijk belandt Mike dan tóch met je op de blauwe piste en glij ik zo ongeveer van het lachen van mijn stoel af. Mike kan dus hé-le-maal NIET skiën. Maar dan ook echt hélemaal niet! Mike gaat met een hoop babbels achterwaarts, zijwaarts, voorover, achterover en onder een luid ‘ho-hoo-hoooooo’ belandt hij met zijn GoPro op z’n tetter plat voorover in de sneeuw. Ik heb dat stuk wel 5x terug gekeken en Mike kan het woord ‘pizzapunt’ waarschijnlijk niet meer horen.

Dat Mike niet kan skiën doet voor jou de deur dicht en als hij dan de skilerares ook nog eens onbedoeld inhaalt, gewoon omdat hij niet weet hoe hij kan remmen, gaat bij jou het licht uit. Je pakt z’n ski’s af en Mike mag verder lópend naar beneden. Meer dood dan levend komt hij aan, je moet hem letterlijk het trappetje van de bierhut opduwen en als hij z’n ski-schoenen uit doet, lazert Mike met stoel en al om in de sneeuw. Wat een clown, maar wel een héle grappige. Mike mag vertrekken, maar dat was hij toch al van plan! Je bent verdorie zijn moeder niet (zijn woorden) Op naar zijn kale poes! 

En dan moet ik even 3 keer knipperen met m’n ogen. Mike is vertrokken en in het voorstukje van aflevering 13 zie ik Aroen aankomen als 3e kandidaat. Heel even heb ik het vermoeden dat Mike een snelle tussenstop in de zon in Benidorm heeft gemaakt en terug is gekomen.

Ook Aroen is kaal, zowel op zijn hoofd als onder zijn kin. Heb jij soms iets tegen haren in je doucheputje? Of val je gewoon op kale mannen? Het enige verschil tussen Aroen en Mike (mijn eerste indruk hé)...hoe ga ik dit voorzichtig zeggen, want daar moet je tegenwoordig héél voorzichtig mee zijn, Mike ziet wat bleekjes vergeleken bij Aroen. Dát dus. Heb ik dit een beetje netjes verwoord?

Hoe Aroen en jij verder klikken blijft even de vraag maar ik heb daar wél zo mijn ideeën bij. Mocht het niets worden tussen jullie, dan kan Aroen altijd zijn rolletje in GTST weer oppakken, want daar zullen een aantal fanatieke kijkers van dat programma hem misschien van herkennen.

Lieve Edith, ik hoop dat je de liefde vindt, eentje die kan skiën en eentje die luistert.  Mijn laatste 2 brieven stuur ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer naar Tirol.

Warme groet,
Sonja

Niks missen en meepraten over Winter vol liefde? Word lid van onze Facebook-groep!