Mollenjacht: De ongeschreven regels van WIDM en het dubbele gezicht van Rosario
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Mollenjacht: De ongeschreven regels van WIDM en het dubbele gezicht van Rosario

Geschreven door Jolanda van Beusichem Laatste update:

Elke woensdag verzamelt Showbizznetwork.nl de opvallendste, leukste en meest interessante theorieën van de WIDM Discord-leden.

Onder fans circuleren diverse onbevestigde regels die zouden wijzen op wie de Mol is. Maar zijn deze regels slechts mythen, of schuilen er waarheden in?

Regel 1: Unieke namen

Een opvallende observatie is dat geen twee mollen dezelfde gespelde naam hebben gehad. Dit zou kunnen suggereren dat kandidaten met een unieke naam binnen WIDM-historie hogere kansen hebben om de Mol te zijn. Met deze theorie zou je bijvoorbeeld Kees en Jeroen kunnen afstrepen, omdat Kees Tol en Jeroen Kijk in de Vegte mollen zijn geweest.

Regel 2: Positie in de leader

Een andere veelbesproken regel is dat de Mol nooit als eerste in de leader (het intro filmpje van het programma) verschijnt. In de huidige serie is Tooske Ragas de eerste die we in de leader zien. Als deze trend zich voortzet, zou dit betekenen dat Tooske niet de Mol is. Echter, de vraag blijft of dit patroon een bewuste keuze van de makers is of puur toeval.

Regel 3: Vermeldingen in de eerste test

Een interessante trend was dat de Mol vaak door niemand werd genoemd tijdens de test in aflevering 1. Deze trend leek een betrouwbare aanwijzing tot seizoen 21, waarin Renee Fokker, de Mol, werd genoemd door Rocky Hehakaija. Dit seizoen waren Rosario en Kees de enige twee kandidaten die niet genoemd werden in de eerste test. Biedt dit een hint, of is het slechts een samenloop van omstandigheden?

Het dubbele gezicht van Rosario

Een interessante theorie die naar voren komt, is dat Rosario de Mol zou kunnen zijn. Maar wat zijn de aanwijzingen die deze theorie ondersteunen?

In de eerste biecht van aflevering 2 spreekt Rosario opvallend genoeg twee keer over "de Mol". Deze nadruk op de Mol, juist in zijn eerste biecht, kan opzettelijk zijn en een subtiele hint bevatten. In een spel waarin woorden zorgvuldig worden gekozen, zou dit een bewuste aanwijzing kunnen zijn.

Het feit dat dit in de tweede aflevering gebeurt, voegt nog een laag toe aan de speculatie. De nummer twee zou kunnen wijzen op dualiteit, een belangrijk thema in de wereld van spionage en bedrog, waar de Mol symbool voor staat.

Een opmerkelijk moment vlak voor de test toont Rosario met een spiegelbeeld van zijn gezicht. Deze beeldspraak van "de Mol heeft twee gezichten" zou heel goed kunnen wijzen op Rosario's dubbelrol in het spel. Het tweegezichtenmotief is een klassiek symbool voor iemand met een verborgen agenda of geheim, wat perfect past bij de rol van de Mol.

Meepraten én je eigen theorieën delen? Word lid van de WIDM Discord!