Mollenjacht: Rosario's geheime taal ontcijferd in de Maya tempels
Bron: AVROTROS / Joy Hansson.

Mollenjacht: Rosario's geheime taal ontcijferd in de Maya tempels

Geschreven door Jolanda van Beusichem

Elke woensdag verzamelt Showbizznetwork.nl de opvallendste, leukste en meest interessante theorieën van de WIDM Discord-leden.

Aflevering 5 bracht niet alleen spannende opdrachten en verborgen hints, maar nam ons ook mee op een nostalgische reis naar het verleden, specifiek naar het seizoen in Mexico. Dennis Weening maakte een opmerkelijke verschijning om de kijkers te herinneren aan zijn iconische moment bovenop de Maya-piramide in 2008. Maar dit was niet de enige subtiele verwijzing en intrigerende hint die de aflevering te bieden had.

De symboliek van de hoedjes
In 2008 beëindigde Dennis Weening het seizoen door zijn hoedje af te nemen bovenop de Maya-piramide, een symbolisch gebaar dat het spel was afgelopen. Opvallend genoeg volgde Sor hetzelfde ritueel. Na het spelen van 3000 euro uit de pot nam hij zijn hoedje af naar de executie toe. Is dit een subtiele knipoog naar het verleden, of heeft het een diepere betekenis in het huidige seizoen?

Het woordspel met 'Molik'
Een ingenieuze hint, afkomstig van oplettende kijkers, wijst naar een intrigerend woordspel. Rosario moest een ander woord voor "vogelverschrikker" bedenken, en het resultaat was "Molik." Vergelijkbaar met Dennis in 2008, die zichzelf ook in zijn seizoen betrok door te verwijzen naar 'ik' (Spaans: 'Yo'), doet Rosario dit mogelijk met het woord "Molik." 

Rosario's haartransformatie
Een opvallende observatie betreft Rosario's kapsel. In de eerste aflevering droeg hij zijn haar vast, maar vanaf aflevering 2 verscheen hij met zijn afro. Zou deze verandering met opzet zijn gedaan om hem minder opvallend te maken als hij vermomd op de Dia del Topo stond? Een grote afro zou immers moeilijk te verbergen zijn, en ervaringen uit het verleden tonen aan dat haarstijlen cruciaal kunnen zijn in het geheimhouden van identiteiten.

Huisnummer 452
Een mysterieus moment tijdens de tweede opdracht onthulde huisnummer 452. Intrigerend genoeg komt dit overeen met de tijd in de leader op de WIDM-website: 04:52. Precies na een seconde verschijnt Rosario in beeld. Is dit slechts een toevallige synchroniciteit?

Meepraten én je eigen theorieën delen? Word lid van de WIDM Discord!