Verraderlijke Post: Even scherp blijven, meneer de rechercheur!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: Even scherp blijven, meneer de rechercheur!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Hey Tom,

Zit je net met 1 kruimel cruesli in je mond, tettert Jeremy tijdens het vorige ontbijt hoog van de toren dat hij zijn lot aan het jouwe verbindt. Wat is dáár gebeurd? Hij is je maatje en gelukkig maar dat hij afgelopen aflevering verbannen werd... als getrouwe.

Ondertussen is je adrenaline peil een beetje gezakt en kom je met je wat suffe verbaasde kop de ontbijtzaal in. Kleurenpalet Jannie heeft haar glazen bol niet goed opgepoetst en zit uitgebreid haar tactiek te bespreken met Ishane, die ik nu zo langzamerhand wel verdacht stil vind.

Ze begint ook aardig onder vuur te liggen, met name bij Kathelijn, dus misschien wordt het tijd om Ishane voor de bus te gooien? Het zou in je eigen belang best slim zijn en geef Ebru dan óók even een duw.

Schijnheilig vraag je aan Kathelijn of je iets gemist hebt. Ja dat heb je en daarom leg ik het je maar even uit. Vincent zit ook in je nek te hijgen en zijn glazen bol is helderder dan het troebele glas van juffrouw Jannie. Ook Amin heeft jou op het oog. Speel het spel wat slimmer dan je tot nu toe hebt gedaan Tom!

Voor de opdracht zijn 2 speurneuzen nodig maar jij houdt je wijselijk stil. Je bent tenslotte een vrachtwagen chauffeur. Robin zit aan de ene kant naast je en Kathelijn aan de andere en als ‘meneer de rechercheur’ zit je tussen de speurneus en de undercover agent. Ze moesten eens weten!

Je hebt kans dat je de tafelronde overleeft want Vincent ligt ook onder vuur. Kathelijn doet haar uiterste best om Ishane verdacht te maken. Was ook niet heel slim om te zeggen ‘Ik weet dat je een getrouwe bent, maar ik stem tóch op je’. Maar jij hebt een plan, maar het is wel een pijnlijk plan. Tristan moet er uit! Hij is te gevaarlijk. Oké, Tristan is je beste maat maar je bent daar natuurlijk iet om vrienden te maken. 

Robin noemt óók je naam maar de naam ‘Vincent’ hoor ik net iets vaker, dus ik vrees (heel terecht) voor hem. Komt dát even mooi uit! je mede verrader Ishane is bang dat één van jullie er binnenkort uit ligt en ik geloof dat ze er niet ver naast zit, dus tijd voor actie!

De opdracht vind ik hilarisch. Jullie moeten alle drie een munt ongezien in een kistje leggen en als dat lukt mag niemand naar de wapenkamer. Tot mijn grote verbazing lopen jullie écht met z’n drieën zij aan zij die slaapkamer in en gooien die munt in het kistje. Dat is wel ballen hebben en het lijkt er op dat niemand het door heeft. Sterker nog, de schrijvers van het spel worden verdacht en laat dat nou uitgerekend Vincent zijn. Dit lijkt een duidelijk verhaal en als hij Jannie in d auto onderwerpt aan een spervuur van vragen, legt hij zijn eigen hoofd op het hakblok. Ga maar achterover leunen Tom, voorlopig zitten jullie goed!

Vincent wordt verbannen dus jullie kunnen (voorlopig) weer met een gerust hart het torentje in. De eerste haarscheurtjes zijn wél een feit dus jullie moeten het slim aanpakken. Er mag niemand de wapenkamer in dus volle kracht vooruit. Sloofje Kim mag nog even blijven, zij doet nog lekker veel voor jullie. Dat het een vrouw moet worden is het enige wat zeker is.

Veel plezier met moorden maar doe voorzichtig! Jullie zijn niet onschendbaar en als de eerste verrader vermoord is, dan zou het wel eens snel kunnen gaan. 

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!